Zeptal/a se – 27.prosinec 10:05
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Máte někdo zkušenosti s tradiční kuchyní pocházející ze Savojska a Švýcarska. Ochutnal jsem ve Švýcarsku oba tyto sýrové pokrmy a viděl i přípravu. Sehnal jsem si speciální sýry. Nechci po Vás odkazy na netu, ale osobní zkušenosti pokud tyto jídla někdo zkoušel, případně jak si je poopravil.
Zeptal/a se – 30.prosinec 8:15
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Máte někdo zkušenosti s tradiční kuchyní pocházející ze Savojska a
Švýcarska. Ochutnal jsem ve Švýcarsku oba tyto sýrové pokrmy a viděl
i přípravu. Sehnal jsem si speciální sýry. Nechci po Vás odkazy na netu,
ale osobní zkušenosti pokud tyto jídla někdo zkoušel, případně jak si je
poopravil.
Doplňuji:
Recept na fondue ze Švýcarska:
800 g fondue sýr, 2–3 dl suchého bíleho vína, 20 g kukuřičného skrobu
(maizena), muškat a pepř dle chuti, česnek (2–3 stroužky na 1/2 az 1/3
rozkrojené),
(panák Kirsch = třešňovice, nemusite)
nesolit, sýr sám o sobe je dost slaný.
Směs se smícha do vláčne rovnoměrne hmoty na mírnem ohni. Nejlépe se
k tomu hodí bílý chléb, ale to už zase zalezží na chuti.
Na kostičky nakrájený chléb napichujeme na vidličky a namáčíme
v nahřívané nádobě s fondue. Hotové fondue se výborně se hodí pro
uzavřenou společnost kdy konzumují všichni společně.
http://www.hrnec.eu/kuchynske-potreby/fondue/4339-litinove-fondue.html