Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 5.září 15:48

Chováte někdo housenky v houseníku???

Zvířata – Ostatní zvířata

Před třemi dny jsme s dětma našli tři housenky, dali jsme je do houseníku, dali tam sklenici s vodou s víčkem s dírama, do nich jsem dala několik kopřiv a housenky se začali ládovat.. Ale dnes se mi zdá že jedna začala hubnout, prostě se zmenšila a opadali z ní ty štětinky.. Skoro neleze, je pořád jen na dně nádoby a po listech neleze.. Je to náznak toho, že by se měla zanedlouho kuklit, nebo je napadena nějakým parazitem.. Poradíte?? Všude čtu o chovu hosenek, kuklení, líhnutí, ale nikde se nepíše, jak se pozná, že se housenka bude kuklit.. Díky..

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 5.září 17:07

Chováte někdo housenky v houseníku???

Zvířata – Ostatní zvířata

Před třemi dny jsme s dětma našli tři housenky, dali jsme je do houseníku, dali tam sklenici s vodou s víčkem s dírama, do nich jsem dala několik kopřiv a housenky se začali ládovat.. Ale dnes se mi zdá že jedna začala hubnout, prostě se zmenšila a opadali z ní ty štětinky.. Skoro neleze, je pořád jen na dně nádoby a po listech neleze.. Je to náznak toho, že by se měla zanedlouho kuklit, nebo je napadena nějakým parazitem.. Poradíte?? Všude čtu o chovu hosenek, kuklení, líhnutí, ale nikde se nepíše, jak se pozná, že se housenka bude kuklit.. Díky..
Doplňuji:
Hanulko děkuji, ale tuto stránku jsem také našla, ale nepomohla mi, bohužel nemůžu ani najít ke kterému druhu housenky patří..

Jinak ano, houseník existuje.. Ale máme to jen s dětma pro zábavu a pro radost.. Až se nám housenky vylíhnou, tak je společně vypustíme do přírody, a děti už se moc těší.. Každý den jim čistíme, a dáváme čerstvé kopřivy, a oni se cpou a cpou.. Až bude po všem, tak se samozřejmě ráda pochlubím, a ještě sem vložím fotku těch housenek, třeba bude někdo vědět co z nich bude za motýlky.. Oni jsou na kopřivách, ale babočky kopřivové to nejsou, protože ty mají jinou kousenku.. To jsou jediné, které se mi podařilo najít..