Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 26.srpen 9:15

Jak přežít tahle horka v panelákovém bytě?

Aktuality a zábava – Aktuality

Vy, co bydlíte v paneláku, to určitě znáte. Venku 30 stupňů a doma dvakrát tolik. V noci se nedá spát, lije z vás pot a klimatizace je pro vás příliš drahá záležitost… Jak jinak si v tomhle počasí pomoci? Četla jsem, že pomáhá napuštěná vana nebo umyvadlo studenou vodou, ta pak vzduch ochlazuje – ale jsem doma s malými dětmi a nechat někde napuštěnou vodu, akorát bych riskovala že se mi v tom někdo utopí… Já to mám ještě těžší v tom, že jsem těhotná a bydlíme v nejvyšším patře pod střechou, která není nijak odizolována a okna máme orientovaná na jihozápad… Nejlíp je tu k ránu, večer už tu ale máme dokonalou saunu a z těch probdělých nocí jsem už dost vyřízená… Díky za rady a tipy!

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 26.srpen 11:44

Jak přežít tahle horka v panelákovém bytě?

Aktuality a zábava – Aktuality

Vy, co bydlíte v paneláku, to určitě znáte. Venku 30 stupňů a doma dvakrát tolik. V noci se nedá spát, lije z vás pot a klimatizace je pro vás příliš drahá záležitost… Jak jinak si v tomhle počasí pomoci? Četla jsem, že pomáhá napuštěná vana nebo umyvadlo studenou vodou, ta pak vzduch ochlazuje – ale jsem doma s malými dětmi a nechat někde napuštěnou vodu, akorát bych riskovala že se mi v tom někdo utopí… Já to mám ještě těžší v tom, že jsem těhotná a bydlíme v nejvyšším patře pod střechou, která není nijak odizolována a okna máme orientovaná na jihozápad… Nejlíp je tu k ránu, večer už tu ale máme dokonalou saunu a z těch probdělých nocí jsem už dost vyřízená… Díky za rady a tipy!
Doplňuji:
Jasně, pro někoho není problém těch pár tisíc na klimatizaci našetřit, ale já se svým příjmem 3800,– (rodičovská) asi těžko někdy na něco našetřím, manžel co vydělá, z toho zaplatí všechny nevyhnutelné platby a nezbyde nám NIC, ani rezerva – bohužel, dnešní doba rodinám s dětmi nepřeje… Takže na klimatizaci jednoduše nemáme, a navíc nejpozději příští rok se – konečně – stěhujeme do staršího baráku kde bude i přes léto hezky příjemný chládek, takže investovat do tady tohoto bytu pro nás nemá význam. Potřebuji tady akorát přežít ještě tohle léto a s tím břichem jsou pro mě tyto poslední tropické dny prostě nekonečné… Větrák máme, jede pořád naplno ale vůbec to nepomáhá… Ještě není ani poledne a je to tady jak v sauně. Jdu vyzkoušet další vaše tipy, snad mi něco pomůže! Díky!