Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 17.srpen 23:45

Předehřev vody pro bojler na půdě?

Bydlení a zahrada – Úspory energie

Na střeše orientované JZ máme černou krytinu a proto je na půdě (výška stropu jen 80cm) od jara do podzimu téměř stále horko. Přemýšlím o tom, jestli by šlo do tohoto půdního prostoru instalovat nějakou nádrž nebo potrubí, ze kterého by šla voda do bojleru a tím se ušetřilo za ohřev vody. Samozřejmě počítám s tím, že na zimu bych ji vypouštěl, aby nezamrzla a bojler by se napouštěl napřímo. Taky nevím, jestli by bojler musel bít kombinovaný nebo obyčejný. Děkuji za rady.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 18.srpen 0:02

Předehřev vody pro bojler na půdě?

Bydlení a zahrada – Úspory energie

Na střeše orientované JZ máme černou krytinu a proto je na půdě (výška stropu jen 80cm) od jara do podzimu téměř stále horko. Přemýšlím o tom, jestli by šlo do tohoto půdního prostoru instalovat nějakou nádrž nebo potrubí, ze kterého by šla voda do bojleru a tím se ušetřilo za ohřev vody. Samozřejmě počítám s tím, že na zimu bych ji vypouštěl, aby nezamrzla a bojler by se napouštěl napřímo. Taky nevím, jestli by bojler musel bít kombinovaný nebo obyčejný. Děkuji za rady.
Doplňuji:
Samozřejmě, že vím o solárních nebo termodynamických panelech. Ale i když se obnoví zelená úsporám a dotace bude 55000, tak bych musel ještě přidat ze svého 50000 a to není zrovna málo. Když k tomu připočítám výměnu nemrznoucí kapaliny každé cca 2 roky, tak je návratnost kdesi v daleké budoucnosti!