Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 19.březen 17:00

Je možné při zjištění že mám zánět nechat to být bez léků a nebo hned na operaci? A je možné takovýto postup?

Zdraví – Ženy a zdraví

Měla jsem asi před 2 měsíci čokoládovou cystu,která praskla.Byla jsem 3 x na kontrole kdy mi Dr.pokaždé z krve zjistil,že mám markry v krvi,že to vypadá na zánět-hodnoty jsou mírně zvýšené. Určitě prý nic vážného.Nedal mi žádné léky,prý není třeba a žádné další vyšetření prý nic jiného nezjistí.Dal mi na výběr,buď za půl roku mám přijít na kontrolu a nebo prý laparoskopicky zrevidovat pánev.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 20.březen 19:13

Je možné při zjištění že mám zánět nechat to být bez léků a nebo hned na operaci? A je možné takovýto postup?

Zdraví – Ženy a zdraví

Měla jsem asi před 2 měsíci čokoládovou cystu,která praskla.Byla jsem 3 x na kontrole kdy mi Dr.pokaždé z krve zjistil,že mám markry v krvi,že to vypadá na zánět-hodnoty jsou mírně zvýšené. Určitě prý nic vážného.Nedal mi žádné léky,prý není třeba a žádné další vyšetření prý nic jiného nezjistí.Dal mi na výběr,buď za půl roku mám přijít na kontrolu a nebo prý laparoskopicky zrevidovat pánev.
Doplňuji:
Díky za názor.Jak jsem ale psala cysta praskla a vstřebala se a sono neukázalo jinou , tak mě přijde přehnané, že nabízí jen dvě možnosti, a to nechat to být nebo hned operaci,když neví kde zánět je. Očekávala bych spíš že udělá další vyšetření, aby se zjistilo kde zánět je, nebo nasazení léků. Jsem rozhodnutá změnit Dr, neboť takový přístup mě přijde na jednu stranu lajdácký (nechat to být a přijít až za půl roku na kontrolu) a na druhou pro ně ekonomicky výdělečný (operace), než aby se snažil nejdřív zjistit z dostupných vyšetření příčinu. Operovat se může kdykoliv a operaci bych viděla jako tu poslední možnost.