Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 12.leden 16:15

Jak uklízejí nevidomí po svých vodících pejscích?

Zvířata – Psi

Včera se tu řešili pejsci – proč si je lidé pořizují a proč po nich neuklízejí exkrementy. Tak mě napadlo, jak to asi řeší nevidomí lidé, kteří mají psí asistenty? Mám zkušenost, že tihle lidé si pejsků moc váží a rozhodně s nimi nechtějí nikoho obtěžovat (a sami určitě až příliš dobře ví, jak je protivné šlápnout do hromady na chodníku), ale neumím si představit, co dělají. Požádají někoho v okolí, jestli by nebyl tak hodný a nepomohl jim? Nebo je pes vycvičený, aby chodil jen na jedno místo? Nebo to prostě nechávají ležet, protože to jinak nejde? V tomhle případě bych to samozřejmě naprosto chápala. Nemáte někdo v okolí někoho nevidomého a nevíte, jak to řeší?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 12.leden 20:55

Jak uklízejí nevidomí po svých vodících pejscích?

Zvířata – Psi

Včera se tu řešili pejsci – proč si je lidé pořizují a proč po nich neuklízejí exkrementy. Tak mě napadlo, jak to asi řeší nevidomí lidé, kteří mají psí asistenty? Mám zkušenost, že tihle lidé si pejsků moc váží a rozhodně s nimi nechtějí nikoho obtěžovat (a sami určitě až příliš dobře ví, jak je protivné šlápnout do hromady na chodníku), ale neumím si představit, co dělají. Požádají někoho v okolí, jestli by nebyl tak hodný a nepomohl jim? Nebo je pes vycvičený, aby chodil jen na jedno místo? Nebo to prostě nechávají ležet, protože to jinak nejde? V tomhle případě bych to samozřejmě naprosto chápala. Nemáte někdo v okolí někoho nevidomého a nevíte, jak to řeší?
Doplňuji:
Mosoji,
ale já se neptám proto, že bych někomu něco vyčítala – přečtěte si otázku znova, je tam „v tomhle případě bych to samozřejmě naprosto chápala“, že po psovi neuklidí – což znamená, že nikomu nic absolutně nic nevyčítám. Myslíte si, že jsem taková svině nebo blb, abych srovnávala lidi handicapované a ignoranty? Jen mě to prostě zajímalo, protože si myslím, že ani handicapovaní po sobě nechtějí nechávat nepořádek.
Takže příště prosím dočíst celou otázku… :o/ zrovna od Vás mě to trošku překvapilo.

Annas: jo, něco takovýho jsem lehce tušila, ale nebyla jsem si jistá. Fakt je neskutečný, co všecko se zvíře může naučit, co všecko zvládnou lidi a jak dokážou vzájemně komunikovat.