Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 26.říjen 12:40

Kde mám hledat pomoc, když po rozvodu nezvládám sama výchovu čtyř dětí?

Rodina a vztahy – Děti a rodičovství

Jsem rozvedená, mám tři děti z manželství a čtvrté s přítelem, který mě opustil ještě v těhotenství a určení otcovství je stále u soudu, i když malému je již 20 měsíců. Chtěla bych se zeptat, mohu podat nějaký návrh k soudu, když se cítím na pokraji psychických sil a otec dětí mi tvrdí, že výchova dětí už je jen moje starost a on má svůj život.Pomoc na odboru péče o dítě jsem hledala již před rokem a znovu letos v srpnu, ale bez úspěchu, prý nemohu nic. Tak asi jen trpět dokud to vydržím. Moc by mi pomohla třeba střídavá péče alespoň u synů, s dcerou problémy nejsou a je jí už 16 let. Ale před rokem otec dětí prohlásil, že je proti střídavé péči. Dřív si bral děti častěji, teď je to hodně málo, protože ví, že to nezvládám a tím mě trestá za rozvod. Nejhorší pro mě jsou prázdniny, protože opravdu nemám nikoho, kdo by mi na chvilku pomohl, tedy ani rodiče ani sourozence. Moc děkuji za radu, nevím na koho se obrátit, ale asi se s tím opravdu nedá nic dělat, do ústavu děti nedám.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 26.říjen 18:09

Kde mám hledat pomoc, když po rozvodu nezvládám sama výchovu čtyř dětí?

Rodina a vztahy – Děti a rodičovství

Jsem rozvedená, mám tři děti z manželství a čtvrté s přítelem, který mě opustil ještě v těhotenství a určení otcovství je stále u soudu, i když malému je již 20 měsíců. Chtěla bych se zeptat, mohu podat nějaký návrh k soudu, když se cítím na pokraji psychických sil a otec dětí mi tvrdí, že výchova dětí už je jen moje starost a on má svůj život.Pomoc na odboru péče o dítě jsem hledala již před rokem a znovu letos v srpnu, ale bez úspěchu, prý nemohu nic. Tak asi jen trpět dokud to vydržím. Moc by mi pomohla třeba střídavá péče alespoň u synů, s dcerou problémy nejsou a je jí už 16 let. Ale před rokem otec dětí prohlásil, že je proti střídavé péči. Dřív si bral děti častěji, teď je to hodně málo, protože ví, že to nezvládám a tím mě trestá za rozvod. Nejhorší pro mě jsou prázdniny, protože opravdu nemám nikoho, kdo by mi na chvilku pomohl, tedy ani rodiče ani sourozence. Moc děkuji za radu, nevím na koho se obrátit, ale asi se s tím opravdu nedá nic dělat, do ústavu děti nedám.
Doplňuji:
Po odpovědích bych na doplnění uvedla, že v žádném případě nechci, aby se bývalý manžel staral o 4.dítě, o tom nikdy nebyla ani zmínka, jedná se pouze o jeho tři děti. Na chůvu nemám peníze, pobírám rodičovský příspěvek. Ke sportu nemají kluci vůbec vztah, dříve starší hrál fotbal, ale bylo to z donucení. Problém je i v tom, že děti nic nebaví, jsou převážně doma v malém bytě a zlobí. Těžko nutit chodit na nějaký kroužek, když nechtějí. Já rodiče nemám, děti nikdy nepoznaly, co to je „rozmazlování“ babičky či dědy. Rodiče bývalého manžela jsou rozvedení, oba alkoholici. Nemám ani sourozence. A jak jsem psala, že otec si děti dříve bral více, tak to bylo než začal žít s přítelkyní a ne dokud jsem měla jen tři děti.