Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 21.říjen 19:43

Jakou máte zkušenost s Linux Ubuntu 10.10 a celkově s Linuxem?

Počítače a internet – Software

Před týdnem jsem si naistaloval poprvé v mém IT životě Linux. Jsem z něho nadšený a windows už skoro nespouštim, jenom kvůli některým programům. Bohužel mě u Ubuntu mrzí několik věcí. Dočet jsem se, že pro spouštění některých windows programů slouží program Wine. Když ale chci něco spusti vždycky mi to vyhodí hlášku: bulanci.exe' is not marked as executable. If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit. a nevím co s tím. Prosím poraďte. Máte nějaké oblíbené programy nebo vychytávky pro linux?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 21.říjen 20:05

Jakou máte zkušenost s Linux Ubuntu 10.10 a celkově s Linuxem?

Počítače a internet – Software

Před týdnem jsem si naistaloval poprvé v mém IT životě Linux. Jsem z něho nadšený a windows už skoro nespouštim, jenom kvůli některým programům. Bohužel mě u Ubuntu mrzí několik věcí. Dočet jsem se, že pro spouštění některých windows programů slouží program Wine. Když ale chci něco spusti vždycky mi to vyhodí hlášku: bulanci.exe' is not marked as executable. If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit. a nevím co s tím. Prosím poraďte. Máte nějaké oblíbené programy nebo vychytávky pro linux?
Doplňuji:
Nevím kde myslíte. V obouch OS požívaám firefox jinak v Ubuntu toho moc nepoužívám, mám ho teprve týden a spíše se se vším seznamuju. Jinak ve Windows jich používám mraky od softwaru na hudbu a video až po různé prográmky pro správu systému a samozřejmě hry.