Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 5.srpen 21:57

Může radioaktivní záření způsobit kyselý déšť?

Věda – Ostatní věda

Zdravím,
po delší odmlce jsem tu zase. Řeším jeden takový problém. Dostala jsem se do úskalí a potřebovala bych nějak logicky vysvětlit to, zda je teoreticky možné, že by po atomové válce (nedej bože, kdyby nastala), vznikly kyselé deště způsobené radioaktivním zářením. Nejsem fyzik a tak tomu celkem nerozumím. Navíc dejme tomu, že kyselé deště nejspíš pravděpodobně za tu uplynulou dobu nastanou a tak nezbyde lidem nic jiného, než hluboko pod povrchem vytvořit umělé město. To jsem odbočila. Jinak. Zajímal by mě váš názor. Těším se na odpovědi. Těm nejlepším dám bod k dobru ;o)

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 5.srpen 22:33

Může radioaktivní záření způsobit kyselý déšť?

Věda – Ostatní věda

Zdravím,
po delší odmlce jsem tu zase. Řeším jeden takový problém. Dostala jsem se do úskalí a potřebovala bych nějak logicky vysvětlit to, zda je teoreticky možné, že by po atomové válce (nedej bože, kdyby nastala), vznikly kyselé deště způsobené radioaktivním zářením. Nejsem fyzik a tak tomu celkem nerozumím. Navíc dejme tomu, že kyselé deště nejspíš pravděpodobně za tu uplynulou dobu nastanou a tak nezbyde lidem nic jiného, než hluboko pod povrchem vytvořit umělé město. To jsem odbočila. Jinak. Zajímal by mě váš názor. Těším se na odpovědi. Těm nejlepším dám bod k dobru ;o)
Doplňuji:
Miroslavst: A co třeba takové traviny?
Popisuji tak trochu takové přímořské pobřeží, kde je hladina radioaktivity cca 20%. Před tím před 80 lety na tom místě proběhla atomová válka. Navíc stále bude probíhat střídání dne a noci. Když tak se na to mrknu, zatím je mi to nejasné. Díky za odpověď.