Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 6.duben 23:44

Jaký anglický termín (slovo) použít pro řízek v českém (středoevropském) významu?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Steak to není…
😉
Schnitzel – jen ´opisuje´ rakouský termín bez (obvykle) správného kontextu (vypadá – a chutná, to jinak)…
😉
Děkuji…

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.duben 14:34

Jaký anglický termín (slovo) použít pro řízek v českém (středoevropském) významu?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Steak to není…
😉
Schnitzel – jen ´opisuje´ rakouský termín bez (obvykle) správného kontextu (vypadá – a chutná, to jinak)…
😉
Děkuji…
_____________­________________________­_________
Díky za odpovědi – šlo o ´problém´, jak neevropanovi (resp. -ce) vysvětlit, co budu vařit…
Problém jemně komplikovaný tím, že dotyčná odmítá tučné maso (fat jsem pochopil 😉.
Jako nejjednodušší se nakonec ukázalo řízek z krkovičky prostě usmažit a na jeho řezu ukázat, co to je – a za použití tlačenky vysvětlit (snad) rozdíl mezi kolagenem a tukem…
Chutnal…
😉
Ještě jednou děkuju…
😉