Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 17.březen 6:49

Jáhly, proč je začít vařit ve studené vodě a spařit je?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Na sáčku píší že se dají do síta, přelijí vroucí vodou (spaří se) a následně se vaří ve studené vodě. Tak mi to přijde zbytečně zdlouhavé a komplikované. Proč neuvařit vodu ve varné konvici a nezalít jáhly + vařit? Proč je ten postup doporučen tak jak je doporučen?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 17.březen 7:02

Jáhly, proč je začít vařit ve studené vodě a spařit je?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Na sáčku píší že se dají do síta, přelijí vroucí vodou (spaří se) a následně se vaří ve studené vodě. Tak mi to přijde zbytečně zdlouhavé a komplikované. Proč neuvařit vodu ve varné konvici a nezalít jáhly + vařit?

Někde se píše o odstranění hořkosti v důsledku žluknutí ale nevím jaké procento jáhel opravdu je hořké, já to snad nezažil.