Zeptal/a se – 17.březen 6:49
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Na sáčku píší že se dají do síta, přelijí vroucí vodou (spaří se) a následně se vaří ve studené vodě. Tak mi to přijde zbytečně zdlouhavé a komplikované. Proč neuvařit vodu ve varné konvici a nezalít jáhly + vařit? Proč je ten postup doporučen tak jak je doporučen?
Zeptal/a se – 17.březen 7:02
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Na sáčku píší že se dají do síta, přelijí vroucí vodou (spaří
se) a následně se vaří ve studené vodě. Tak mi to přijde zbytečně
zdlouhavé a komplikované. Proč neuvařit vodu ve varné konvici a nezalít
jáhly + vařit?
–
Někde se píše o odstranění hořkosti v důsledku žluknutí ale nevím
jaké procento jáhel opravdu je hořké, já to snad nezažil.