Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 25.leden 8:53

Proč má zelenina z obchodu úplně jinou chuť (nebo řekněme bezchuť), oproti té vypěstované na zahradě?

Nakupování – Ostatní nakupování

A není to jen „ten pocit“, jen proto že jsme si to vyrobili sami, ale když si koupíte v krámě mrkev, ředkvičku, rajče..atd., tak je to oproti té „domácí“ jakoby nějaké nedodělané, jakobyste jedli chleba a vedle toho syrové těsto, jak je to možné?

Přece se to taky pěstuje v hlíně, taky na slunci, taky na to čůraj žížaly, tak jak to může být tak jiné? Co se na tom dá zkazit a hlavně JAK? Nebo to mají v obchodech nějaké speciální přístroje na odstranění chuti, a záměrně to tím fénujou kus po kuse, nebo jak k tomu zgumovatění dojde?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 31.leden 15:44

Proč má zelenina z obchodu úplně jinou chuť (nebo řekněme bezchuť), oproti té vypěstované na zahradě?

Nakupování – Ostatní nakupování

A není to jen „ten pocit“, jen proto že jsme si to vyrobili sami, ale když si koupíte v krámě mrkev, ředkvičku, rajče..atd., tak je to oproti té „domácí“ jakoby nějaké nedodělané, jakobyste jedli chleba a vedle toho syrové těsto, jak je to možné?

Přece se to taky pěstuje v hlíně, taky na slunci, taky na to čůraj žížaly, tak jak to může být tak jiné? Co se na tom dá zkazit a hlavně JAK? Nebo to mají v obchodech nějaké speciální přístroje na odstranění chuti, a záměrně to tím fénujou kus po kuse, nebo jak k tomu zgumovatění dojde?

Conchus: fakt že jsem měl dlouho stejnej názor jako ty, ale těžko tě asi můžu přesvědčit, zvlášť pokud třeba nakupuješ ovoce a zeleninu JEN z obchoďáků a žádnou jinou si nejed, každopádně láska s tím (sory Danina65) podle mě nemá nic moc společnýho ;)… zkus si Conchus udělat takovej pokus, řekni nějakýmu sousedovi ať ti dá něco co sám vypěstoval (třeba mrkev, rajče, okurku..), pak si to samý kup v obchoďáku, rozkrájej to, dej si to na talířky s cedulkou co je odkud, pak si zavaž oči a postupně ochutnávej talířek po talířku, ty co budou chutnat líp si dej doprava, ty co budou podle tebe chutnat hůř si dej doleva, a pak si rozvaž oči a napiš nám výsledek, to mě fakt zajímá..

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 31.leden 15:51

Proč má zelenina z obchodu úplně jinou chuť (nebo řekněme bezchuť) oproti té vypěstované na zahradě?

Nakupování – Ostatní nakupování

A není to jen „ten pocit“, jen proto že jsme si to vyrobili sami, ale když si koupíte v krámě mrkev, ředkvičku, rajče… atd., tak je to oproti té „domácí“ jakoby nějaké nedodělané, jako byste jedli chleba a vedle toho syrové těsto, jak je to možné?

Přece se to taky pěstuje v hlíně, taky na slunci, taky na to čuraj žížaly, tak jak to může být tak jiné? Co se na tom dá zkazit a hlavně JAK? Nebo to mají v obchodech nějaké speciální přístroje na odstranění chuti a záměrně to tím fénujou kus po kuse, nebo jak k tomu zgumovatění dojde?

Conchus: fakt, že jsem měl dlouho stejnej názor jako ty, ale těžko tě asi můžu přesvědčit, zvlášť pokud třeba nakupuješ ovoce a zeleninu JEN z obchoďáků a žádnou jinou si nejed, každopádně láska s tím (sory, Danina65) podle mě nemá nic moc společnýho ;)… zkus si, Conchus, udělat takovej pokus, řekni nějakýmu sousedovi, ať ti dá něco, co sám vypěstoval (třeba mrkev, rajče, okurku…), pak si to samý kup v obchoďáku, rozkrájej to, dej si to na talířky s cedulkou co je odkud, pak si zavaž oči a postupně ochutnávej talířek po talířku, ty, co budou chutnat líp, si dej doprava, ty, co budou podle tebe chutnat hůř, si dej doleva, a pak si rozvaž oči a napiš nám výsledek, to mě fakt zajímá…