Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 4.leden 17:21

Nakolik flexibilní je výroba registračních značek?

Auta a doprava – Ostatní auta a doprava

Bylo by v případě registračních značek souběžně vyrábět i ty na přání ve stejném provozu? Tak, že by ty na přání měly jiný font, který by vyhovoval nezaměnitelnosti písmen a tedy by pro motoristu z tohoto důvodu neplynula určitá omezení? Chápu, že by se to muselo ošetřit dalším zákonem, jenže to jsou značky užitkových vozidel, diplomatů a cizinců také. Ne, že by šlo zrovna o font, ale barvu. Změna tam prostě je.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 4.leden 17:28

Nakolik flexibilní je výroba registračních značek?

Auta a doprava – Ostatní auta a doprava

Bylo by v případě registračních značek možné souběžně vyrábět i ty na přání ve stejném provozu? Tak, že by ty na přání měly jiný font, který by vyhovoval nezaměnitelnosti písmen a tedy by pro motoristu z tohoto důvodu neplynula určitá omezení? Chápu, že by se to muselo ošetřit dalším zákonem, jenže to jsou značky užitkových vozidel, diplomatů a cizinců také. Ne, že by šlo zrovna o font, ale barvu. Změna tam prostě je.

EDIT: Ne, takto jsem dotaz nemínil. Nejde o vyrábění jednoho konkrétního kusu. Jde o výrobu série jako takové. Aby se v daném podniku vyráběly současně i značky na přání vyhotovené v jiném fontu, aby se stát nemohl vymlouvat na zaměnitelnost písmen a házet takhle motoristům klacky pod nohy. Zářným příkladem takového fontu je ten německý, tzv. FE-Schrift.