Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 7.listopad 13:08

Vyměníte uhelný kotel za drahý nový ?

Příroda a životní prostředí – Ochrana přírody

Týká se vás nesmyslná vyhláška týkající se kotlů na pevná paliva. Od příštího roku musí kotle od 10 kW výkonu splňovat jakousi emisní normu, což staré kotle nesplňují a je nutná výměna kotle do konce roku 2016.
Zároveň je zakázáno spalovat dřevo v jiných kotlích než zplynovacích ! Emisní známku je povinen předložit každý majitel kotle OÚ a za nesplnění je pokuta až 50 000 Kč.

Mně se týká zase výměna plynového kotle, od září letošního roku se atmosférické kotle nesmí vyrábět a vyrábí se pouze kondenzační. Na trhu sice atmosférické kotle ještě jsou, ale pokud ho namontuji, čeká mne v roce 2022 ( třeba tu ještě budu) to co uhláky v roce 2016. Pro zajímavost výměna kotle za kondenzační je minimálně dvakrát tak drahá a jiné vyvložkování komína ( koaxiální) taktéž. EÚ nám, byl čert dlužen.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 7.listopad 13:26

Vyměníte uhelný kotel za drahý nový?

Příroda a životní prostředí – Ochrana přírody

Týká se vás nesmyslná vyhláška týkající se kotlů na pevná paliva? Od příštího roku musí kotle od 10 kW výkonu splňovat jakousi emisní normu, což staré kotle nesplňují a je nutná výměna kotle do konce roku 2016.
Zároveň je zakázáno spalovat dřevo v jiných kotlích než zplynovacích! Emisní známku je povinen předložit každý majitel kotle OÚ a za nesplnění je pokuta až 50 000 Kč.

Mě se týká zase výměna plynového kotle, od září letošního roku se atmosférické kotle nesmí vyrábět a vyrábí se pouze kondenzační. Na trhu sice atmosférické kotle ještě jsou, ale pokud ho namontuji, čeká mne v roce 2022 (třeba tu ještě budu) to, co uhláky v roce 2016. Pro zajímavost výměna kotle za kondenzační je minimálně dvakrát tak drahá a jiné vyvložkování komína (koaxiální) taktéž. EÚ nám byl čert dlužen.