Zeptal/a se – 5.březen 8:52
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Myslím, že med neobsahuje žádnou vodu, tak by kvasit neměl, ale těžko
říct. Koupila jsem ten pastový a za pár týdnů ve spíži se rozdělil na
tři části. U dna je pastový, prostřední část tekutá jako normální
med a nahoře je silně cukernatý, plný bublinek a zvětšuje se obsah
(stoupá po sklenici nahoru).
Mám ho vyhodit, anebo je to normální proces, který se s medem
může stát?
Zeptal/a se – 5.březen 17:34
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Myslím, že med neobsahuje žádnou vodu, tak by kvasit neměl, ale těžko
říct. Koupila jsem ten pastový a za pár týdnů ve spíži se rozdělil na
tři části. U dna je pastový, prostřední část tekutá jako normální
med a nahoře je silně cukernatý, plný bublinek a zvětšuje se obsah
(stoupá po sklenici nahoru).
Mám ho vyhodit, anebo je to normální proces, který se s medem může
stát?
Doplňuji:
Děkuji za odpovědi. Ještě se zeptám jak tedy takový nakvašený med
zpracovat? Vyrobit medovinu 😉, dát ho včelám, mravencům? Nebudou pak
opilí? 🙂