Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 5.březen 8:52

Může zkvasit med?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Myslím, že med neobsahuje žádnou vodu, tak by kvasit neměl, ale těžko říct. Koupila jsem ten pastový a za pár týdnů ve spíži se rozdělil na tři části. U dna je pastový, prostřední část tekutá jako normální med a nahoře je silně cukernatý, plný bublinek a zvětšuje se obsah (stoupá po sklenici nahoru).
Mám ho vyhodit, anebo je to normální proces, který se s medem může stát?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 5.březen 17:34

Může zkvasit med?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Myslím, že med neobsahuje žádnou vodu, tak by kvasit neměl, ale těžko říct. Koupila jsem ten pastový a za pár týdnů ve spíži se rozdělil na tři části. U dna je pastový, prostřední část tekutá jako normální med a nahoře je silně cukernatý, plný bublinek a zvětšuje se obsah (stoupá po sklenici nahoru).
Mám ho vyhodit, anebo je to normální proces, který se s medem může stát?
Doplňuji:
Děkuji za odpovědi. Ještě se zeptám jak tedy takový nakvašený med zpracovat? Vyrobit medovinu 😉, dát ho včelám, mravencům? Nebudou pak opilí? 🙂