Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.květen 18:14

100 Hz Lcd televize , je to jen podvod ?

Elektronika – TV přístroje

vím co znamená 100hz u staré Crt bachraté obrazovky, paprsek dokáže100 krát za sekundu rozsvítit celý obraz který po každém takovém vybuzení postupně zhasíná. právě díky rychlosti 100 Hz bliká obraz rychleji a díky tomu se zda stálejší .. to však platí jen u crt, neplatí to u plochých lcd televizi, obraz zde totiž vůbec nebliká a tak se údaj 100 Hz u lcd televizí zda jen jako obyčejný podvod ?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.květen 18:32

100 Hz Lcd televize , je to jen podvod ?

Elektronika – TV přístroje

vím co znamená 100hz u staré Crt bachraté obrazovky, paprsek dokáže100 krát za sekundu rozsvítit celý obraz který po každém takovém vybuzení postupně zhasíná. právě díky rychlosti 100 Hz bliká obraz rychleji a díky tomu se zda stálejší .. to však platí jen u crt, neplatí to u plochých lcd televizi, obraz zde totiž vůbec nebliká a tak se údaj 100 Hz u lcd televizí zda jen jako obyčejný podvod ?
Doplňuji:
obecně se tvrdí že lidské oko nedokáže vnímat pohyb rychleji nez 30 snímku za sekundu … fps 50 snímku tuto mez velmi bohatě překračuje a 100 snímku za sekundu se zda už jen jako obraz pro mimozemšťany … co si o tomto parametru patrně zneuzivaneho myslíte vy?