Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 22.leden 22:57

Jak velký úder poškodí mozek?

Sport – Ostatní sport

Např. u boxu, kickboxu a dlouhé řadě dalších bojových sportů dochází k velmi častým a silným úderům do hlavy. Jak velký musí být úder, aby došlo k odumření mozkových buněk? Stává se to jen profesionálům? Nebo i v amatérské úrovni to bude časem znát? Přeci jen je to profi boxerech poznat když mluví.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.leden 15:21

Jak velký úder poškodí mozek?

Sport – Ostatní sport

Např. u boxu, kickboxu a dlouhé řadě dalších bojových sportů dochází k velmi častým a silným úderům do hlavy. Jak velký musí být úder, aby došlo k odumření mozkových buněk? Stává se to jen profesionálům? Nebo i v amatérské úrovni to bude časem znát? Přeci jen je to profi boxerech poznat když mluví.
Doplňuji:
Takže abych otázku aplikoval na sebe. Pokud budu dělat kickbox na amatérské úrovni za používání helmy a dalších ochraných pomůcek, nemusím očekávat že do dvou-tří let se budu např. zadrhávat v řeči, zapomínat, hůře přemýšlet nebo se hůře učit? Co se bojových sportů týče můj názor je ten že každý by měl dělat sport který ho baví a ostatní by to měli respektovat a když se jim daný sport nelíbí tak si ho nevšímat a nenadávat na něj.
PS: fcoop – Nějaký problém?