Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.prosinec 7:53

Kolik může exekutor strhávat ze mzdy/ polovičního úvazku- ze 7.500 Kč?

Finance a podnikání – Ostatní finance a podnikání

Mám jen poloviční úvazek a exekucí několik. Se všema exekutorama jednám a splácím (300/ měs). Přes to jeden z nich chce provést exekuci mzdy.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.prosinec 14:33

Kolik může exekutor strhávat ze mzdy/ polovičního úvazku- ze 7.500 Kč?

Finance a podnikání – Ostatní finance a podnikání

Mám jen poloviční úvazek a exekucí několik. Se všema exekutorama jednám a splácím (300/ měs). Přes to jeden z nich chce provést exekuci mzdy.
Doplňuji:
Když mi chodili peníze na účet, exekutor dal příkaz bance, aby peníze strhávala a tak jsem měl účet zablokovaný. Jestli banka obdržela soudní příkaz, netuším. Jednal jsem s bankou a ta mi zablokované peníze vyplatila – pár tisícovek. Říkali, že do výše životního minima to tak funguje. Teď u zaměstnavatele jsem si stanovil vyplácení v hotovosti. Jak jsem říkal, peníze exekutorovi (pro DP Hl. m. Praha) splácím, ale rád bych, aby mi něco zůstalo na živobytí – abych to měl trochu pod kontrolou. Zaměstnavatel mi o příkazu exekutrora říkal a chce o tom se mnou mluvit ve čtvrtek- dá se s ním jednat. Řeknu mu tedy, aby se tím bez soudního příkazu nezabýval. Exekutorovi už jsem popsal svou situaci, že platím víc dluhů (VZP, ČSSZ) a požádal ho, aby mi odpustil penále, nebo alespoň, aby neusiloval o exekuci mzdy.