Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.říjen 23:02

Proč se pídíme po mimozemšťanech?

Kultura a společnost – Náboženství

Přece podle Bible Bůh stvořil 1. den Nebe a Zemi a na ní další „dny“ faunu a floru – takže dle Knihy knih by měl být život jen na naší planetě Zemi.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.říjen 23:44

Proč se pídíme po mimozemšťanech?

Kultura a společnost – Náboženství

Přece podle Bible Bůh stvořil 1. den Nebe a Zemi a na ní další „dny“ faunu a floru – takže dle Knihy knih by měl být život jen na naší planetě Zemi.

Doplňuji:
Dokud věda nedokáže vysvětlit původ prahmoty, z které vybuchl „velký třesk" a jakým impulzem – zbývá pouze věřit ve „stvoření všehomíra". (I Dr Grygar!) Kde se vzaly tak dokonalé přírodní zákony? (Jaký „parlament" je ustanovil?) A tak rozmanitá příroda na Zemi (od nejmenších bakterií až po největší živočichy, nádherně zbarvení tvorové pod vodou, na zemi i ve vzduchu) a celý Vesmír (nakloněná osa zemská způsobuje střídání ročních období)? Vlastně mnoho vesmírů! (A pouze na jedné malé Zemi byl stvořen Adam?) Vše vzniklo jen vývojem? (Darwinismus – kreacionismus?) Vývojem z housenky a kukly vznikne nádherný motýl? Kde se vzaly geny, instinkty, emoce … A co složitý lidský mozek – dosud nenapodobený? To, co kdysi snad stvořil Bůh, dnes pracně zkoumají vědci a určují stáří až do miliard let.„Největší záhadou je -proč vůbec cokoli existuje."

Bůh je cosi jako permanentní všudypřítomná prapodstata světa, která mu dává smysluplný směr. Souhra okolností umožňující život je natolik jedinečná, že nemůže jít o náhodu. Evoluce je jakousi metodou stvoření.

Cicero: „Nepřijdeš na chýšku v lese, o níž bys myslel, že ji nikdo nevystavěl. Avšak na velikou budovu vesmíru bys mohl hledět, na její velikost, nádheru a harmonii a mohl bys myslet, že ji nikdo nestvořil?“ (De nat. deor. 2, 5, 16.)

Jak si představit Boha? Jako neviditelnou energii – třeba elektřinu – také ji nevidíme a stále ji používáme. Nebo třeba jako 4. (nebo další) dimenzi. (Bytost žijící ve dvojrozměrném světě stínů si nedovede představit existenci vyšších dimenzí; když ale jeden stín pozná 3.dimenzi a unikne do ní – třeba vyleze na komín – svět stínů ho nevidí, ale on jej ano. Poslední výzkumy kosmu hovoří až o jedenácti dimenzích. Multivesmír-mnohosvět.) Věříme v slunce i když nesvítí, věříme v lásku i když ji necítíme; věříme v Boha i když mlčí.