Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 15.září 15:39

Mám 4GB RAM ale použitelných pouze 2,44GB. Kde je logika?

Počítače a internet – Hardware

mám 4GB ram a všude v nastavení jen čtu že že použitelných jen 2,44… myslel jsem že je to tím že jsem měl 32bit verzi systému a ted mám 64bit a stejnak využívám 2,44… nevím to jistě ale zdá se mi že před nějakou dobou mi PC využíval všechny 4GB ale teď ne, nemůže to být tím že bych omylem odinstaloval nějakej program co to spravuje ? nebo není na to nějakej program kde by se to dalo nakonfigurovat abych využil všechny 4GB ? díky.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 15.září 15:43

Mám 4GB RAM ale použitelných pouze 2,44GB. Kde je logika?

Počítače a internet – Hardware

mám 4GB ram a všude v nastavení jen čtu že že použitelných jen 2,44… myslel jsem že je to tím že jsem měl 32bit verzi systému a ted mám 64bit a stejnak využívám 2,44… nevím to jistě ale zdá se mi že před nějakou dobou mi PC využíval všechny 4GB ale teď ne, nemůže to být tím že bych omylem odinstaloval nějakej program co to spravuje ? nebo není na to nějakej program kde by se to dalo nakonfigurovat abych využil všechny 4GB ? díky.
Doplňuji:
No do BIOSu se můžu podívat ale nejspíš mi to k ničemu nepomůže, šel jsem tam jen párkrát a to za účelem přetaktování CPU z 2.5GHz na 2.63GHz jenže ted nevím proč ale pracuje mi na 2.5GHz