Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.červenec 15:49

Jde mít auto na jedno jméno odhlášeno a poté přihlášeno na úplně jiné?

Auta a doprava – Pojištění a registrace

Člověk si pořídí auto, které je z původního majitele odhlášeno na tohoto nového majitele (který auto nepřihlásí na sebe), zřídí povinné ručení a po nějaké době auto prodá další osobě. Smlouvu o prodeji doloží ke zrušení povinného ručení a po dvou letech mu přijde exekuce kvůli nedoplacenému povinnému ručení. Je toto možné?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.červenec 16:25

Jde mít auto na jedno jméno odhlášeno a poté přihlášeno na úplně jiné?

Auta a doprava – Pojištění a registrace

Člověk si pořídí auto, které je z původního majitele odhlášeno na tohoto nového majitele (který auto nepřihlásí na sebe), zřídí povinné ručení a po nějaké době auto prodá další osobě. Smlouvu o prodeji doloží ke zrušení povinného ručení a po dvou letech mu přijde exekuce kvůli nedoplacenému povinnému ručení. Je toto možné?
Doplňuji:
Jsem absolutní laik co se týká tohoto téma. Když tedy koupím auto a je jen na moje jméno odhlášené, tak porušuji zákon a tudíž mohu mít problém jak s úřadem (jaký?), tak s případným neplatícím dalším vlastníkem vozidla? Jak probíhá přepis vozidla, které bylo na jednoho majitele jen odhlášeno (sám tento majitel auto nepřihlásil na svoje jméno) a auto bylo prodáno druhému majiteli? Jde mít auto na jedno jméno odhlášeno a poté přihlášeno na úplně jiné?