Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 6.březen 18:06

Může být teorie zvětšování planety správná?

Věda – Astronomie

Ta teorie říká že se planeta neustále zvětšuje díky tomu že ze slunce neustále září neutrina a zachytávají se o relativně husté jádro a díky tomu se zvětšuje i hmotnost a objem. Dokonce by to dávalo opravdu smysl co se týče kontinentů které obklopovali celou planetu.. obecná teorie říká že kontinenty byly na jedné polovině, ale to opravdu nevypadá reálně. Co si o tom myslíte vy?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 6.březen 18:21

Může být teorie zvětšování planety správná?

Věda – Astronomie

Ta teorie říká že se planeta neustále zvětšuje díky tomu že ze slunce neustále září neutrina a zachytávají se o relativně husté jádro a díky tomu se zvětšuje i hmotnost a objem. Dokonce by to dávalo opravdu smysl co se týče kontinentů které obklopovali celou planetu.. obecná teorie říká že kontinenty byly na jedné polovině, ale to opravdu nevypadá reálně. Co si o tom myslíte vy?
Doplňuji:
To nevím ale vím jedno .. vše se z něčeho skládá a čím větší je tlak tím menší struktury tam jsou. Například existují molekuly a ty se skládají z atomu a ten zase z nukleonu a elektronu a nukleon se skládá z protonu a neutronu a ty zase z něčeho atd atd… A zemské jádro je složené díky velkému tlaku z tak malých částic že se tam zachytávají neutrina. Podle mě je to má opravdu větší logiku už jen z těch ostatních důvodů… říká se že dinosauři byly tak velký díky tomu že bylo v atmosféře relativně velké množství kyslíku ale podle mě je logičtější to že byly tak velký z důvodu menší gravitace … je prý důkaz že kdyby dnes existovali tak by se jejich kosti ten tlak neunesli díky jejích obrovské váze.