Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 5.březen 16:39

Osvobození od placení zdravotního pojištění.

Finance a podnikání – Daně

OSVČ – žena děti 7 a 10 roku chodící do základní školy odpoledne nejsou v družině- je pravda že je osvobozena od placení zdravotního pojištění do doby trvání základní školy? Děkuji

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 5.březen 18:47

Osvobození od placení zdravotního pojištění.

Finance a podnikání – Daně

OSVČ – žena děti 7 a 10 roku chodící do základní školy odpoledne nejsou v družině- je pravda že je osvobozena od placení zdravotního pojištění do doby trvání základní školy? Děkuji
Doplňuji:
Z jiné poradny mi přišla tato odpověď
Nevim jak je to u OSVC.

Ale vy zeny, ktere mate alespon dve deti do 15 let, ktere nenavstevuji placenou skolni druzinu ci hlidani, nemusite, pokud jste osoba bez zdanitelnych prijmu platit zdr.pojisteni.

Ja se to dozvedela nahodou, kdyz jsem chtela u jedne firmy nastoupit na DPP,musela bych si sama platit zdr.poj., protoze pri registraci na uradu prace si muzete vydelat do cca 4250 hrubeho.takze si staci dojit na zdr.pojistovnu, kde se nahlasite, myslim ze chteli i rodne listy deti.

Takze kdyz jsem bez prace jdu na zdr.pojistovnu, kdyz praci treba na prac.smlouvu dostanu, opet to nahlasim a tak dokola.

Ted mi konci v dubnu prac.smlouva na dobu urcitou, tak tam opet zajdu.na urad prace se neregistruji, mne uz se to do duchodu nezapocitava, praci shanim sama a nemusim tam jezdit.

Ovsem pozor! Dovrsenim 15 let veku ditete se toto uz neda vyuzit, takze pozor na velka penale! Pak se jedině zaregistrovat na uradu prace, nebo mit pracovni smlouvu, nebo platit 1148 jako obzp.

Snad je to trochu srozumitelne…