Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 19.leden 4:50

Jaký byl uveden oficiální důvod, pro zavedení poplatků u lékaře?

Zdraví – Ostatní zdraví

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 19.leden 17:14

Jaký byl uveden oficiální důvod, pro zavedení poplatků u lékaře?

Zdraví – Ostatní zdraví

Doplňuji:
lukas.zmizik: To je ale trochu krátkozrakej přístup, máš lidi co maj poruchy imunity, systémový onemocnění, autoimunitní onemocnění, chronický onemocnění, vzácný choroby, atd. a většina z nich musí pravidelně docházet k několika různým lékařům každé dva nebo tři měsíce na kontroly a i třeba kvůli blbý hypertenzi musíš nejméně 4× do roka navštívit PL kterej ti třikrát foukne balónkem do ruky a za minutu jsi o 30 korun lehčí. Prostě vopravdu nemocný lidi na to doplatěj nejvíc.

Teď jsem nedávno čet vyjádření nějakýho trotla, že přej lékaři po zrušení poplatků snížej kvalitu péče, čímž se jako snažil vyhrožovat a ovlivnit zákonodárce v případném rušení, přitom je to úplně naopak, protože budou mít víc časů na pacienta. Teď je to celý nastavený tak, že když uděláš dva pacienty za dobu co tvůj kolega ošetří jednoho, tak vyděláš za rok o 120.000 víc, takže celej ten systém spíš inklinuje k tomu vodfláknout to na úkor pacienta..

Prostě se akorát serou že budou mít míň prachů, pacient stranou. Teď byl navíc zrušenej ten poplatek za nemocnici, kterej jedinej dával smysl, protože tam je to za jídlo 3× denně. Navíc suaeda má pravdu v tom že každej PL dostává měsíčně rentu víc jak 50 Kč za všechny pacienty který jsou u něj zaregistrovaný, takže pokud má v kartotéce 2000 pacientů, tak i kdyby se tam celej měsíc jen koukal na televizi a drbal v rozkroku, tak aniž by přijmul jedinýho pacienta, vydělá si přes 100.000,–