Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.srpen 10:09

Náplň munice-náboje

Věda – Fyzika

Zdravím…Našel jsem na wikipedii docela zajímavý článek o zbraních vůbec. Chci se pouze zeptat,jelikož o tom nebyla žádná informace,dle obrázku náplň jakéhokoliv náboje ať už 7.65mm, 9mm nebo větší není zcela plná. Nábojnice mají sice různé složení dle barev z obrázku ale vždy je tam zápalně směsi sotva 1/3 nábojnice.Může mi někdo vysvětlit proč to tak je? Je i u ručních granátů výbušné směsi pouze 1/3?To chce výrobce ušetřit na materiálu?Nebo to má něco společného se sílou tlaku?Každopádně jestli se zde najde někdo, kdo o tom něco ví tak budu rád.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.srpen 10:47

Náplň munice-náboje

Věda – Fyzika

Zdravím…Našel jsem na wikipedii docela zajímavý článek o zbraních vůbec. Chci se pouze zeptat,jelikož o tom nebyla žádná informace,dle obrázku náplň jakéhokoliv náboje ať už 7.65mm, 9mm nebo větší není zcela plná. Nábojnice mají sice různé složení dle barev z obrázku ale vždy je tam zápalně směsi sotva 1/3 nábojnice.Může mi někdo vysvětlit proč to tak je? Je i u ručních granátů výbušné směsi pouze 1/3?To chce výrobce ušetřit na materiálu?Nebo to má něco společného se sílou tlaku?Každopádně jestli se zde najde někdo, kdo o tom něco ví tak budu rád.
Doplňuji:
Beer:Děkuji,tohle jsem chtěl vědět.Jednoduše řečeno je to udělano proto aby se šetřila hlaveň.Nyní chápu že kdyby byla nábojnice plná a bylo by vystřeleno z automatické zbraně více nábojů buď by to úplně poškodilo hlaveň, nebo by jí dostatečně zaneslo vypálenou směsí a tím by alespoň chvilkově znemožnilo střelbu…
PS:Dávám palec :)