Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 20.březen 23:37

Jak na steak?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Včera jsem se rozhodla, že zkusím udělat domácí steak. Nutno podotknout, že to byla moje premiéra. Ale říkala jsem si – mám o tom načteno celkem dost a také jsem věděla, jaké maso je pro steak nejlepší (svíčková, roštěná, popř. vepř.krkovice) Bohužel v našem městě nemáme pořádné řeznictví a také jsem chtěla ušetřit, tak jsem koupila v supermarketu přímo naporcované maso na Rump steak – byla to ale vepřová kýta. Ale říkala jsem si, že když je tam napsáno steak měl by i z tohoto masa vyjít dobrý steak. Bohužel! Maso bylo tak tuhé a bez chuti jak podešev!!! Přítel byl velmi „nadšen“ a maso jsme trávili celý den. Navíc se u přítele objevily trávicí potíže. ☹
Chci se zeptat, jestli to bylo mnou, ač jsem dodržela všechna pravidla pro správný steak nebo to bylo tím masem???? Docela mě to zklamalo a bojím se jít do dalšího steaku. Děkuju za odpovědi. 🙂

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 21.březen 16:03

Jak na steak?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Včera jsem se rozhodla, že zkusím udělat domácí steak. Nutno podotknout, že to byla moje premiéra. Ale říkala jsem si – mám o tom načteno celkem dost a také jsem věděla, jaké maso je pro steak nejlepší (svíčková, roštěná, popř. vepř.krkovice) Bohužel v našem městě nemáme pořádné řeznictví a také jsem chtěla ušetřit, tak jsem koupila v supermarketu přímo naporcované maso na Rump steak – byla to ale vepřová kýta. Ale říkala jsem si, že když je tam napsáno steak měl by i z tohoto masa vyjít dobrý steak. Bohužel! Maso bylo tak tuhé a bez chuti jak podešev!!! Přítel byl velmi „nadšen“ a maso jsme trávili celý den. Navíc se u přítele objevily trávicí potíže. ☹
Chci se zeptat, jestli to bylo mnou, ač jsem dodržela všechna pravidla pro správný steak nebo to bylo tím masem???? Docela mě to zklamalo a bojím se jít do dalšího steaku. Děkuju za odpovědi. 🙂
Doplňuji:
Musím ještě doplnit, že na zadní straně toho balení byl návod a skutečně to byl návod jak na steak – stupně propečení, nemělo se to naklepávat, jenom rukou – prostě jako na steak ne ma řízek. Fakt to je děs, jak člověk naletí. Mělo mi to dojít. :(