Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 6.březen 15:12

Jak zablokovat Wi-Fi síť sousedů, když se jmenuje stejně jako síť u rodičů?

Počítače a internet – Internet

Otázka zní možná trochu zmateně, ale hned vysvětlím. Když jsem u našich, připojuji se na jejich Wi-Fi síť nazvanou „defaultně“ VOIP. Přestěhoval jsem se ale na byt do Prahy, kde máme trochu nestabilní Wi-Fi síť se zvláštním názvem, která nám čas od času na minutu nebo dvě vypadne. Nic příjemného, ale dá se na to zvyknout. Bohužel sousedi mají síť, která se jmenuje (opět originálně) VOIP, a jakmile nám vypadne naše bytová síť, počítač začne automaticky hledat další možnosti připojení… a začne se připojovat k sousedovic VOIP, protože má pocit, že tuhle síť přece zná. Jenže zůstane (samozřejmě kvůli šifrování sousedovic wifiny) na půl cesty a hlásí omezené připojení. Po dvou minutách, kdy nám opět naběhne router, musím ale přepínat k naší síti ručně, což celkem otravuje. Poraďte prosím, jak se zbavit sousedovy Wi-Fi, aby se počítač po dvou minutách připojil opět automaticky na naši síť. Díky.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 6.březen 17:52

Jak zablokovat Wi-Fi síť sousedů, když se jmenuje stejně jako síť u rodičů?

Počítače a internet – Internet

Otázka zní možná trochu zmateně, ale hned vysvětlím. Když jsem u našich, připojuji se na jejich Wi-Fi síť nazvanou „defaultně“ VOIP. Přestěhoval jsem se ale na byt do Prahy, kde máme trochu nestabilní Wi-Fi síť se zvláštním názvem, která nám čas od času na minutu nebo dvě vypadne. Nic příjemného, ale dá se na to zvyknout. Bohužel sousedi mají síť, která se jmenuje (opět originálně) VOIP, a jakmile nám vypadne naše bytová síť, počítač začne automaticky hledat další možnosti připojení… a začne se připojovat k sousedovic VOIP, protože má pocit, že tuhle síť přece zná. Jenže zůstane (samozřejmě kvůli šifrování sousedovic wifiny) na půl cesty a hlásí omezené připojení. Po dvou minutách, kdy nám opět naběhne router, musím ale přepínat k naší síti ručně, což celkem otravuje. Poraďte prosím, jak se zbavit sousedovy Wi-Fi, aby se počítač po dvou minutách připojil opět automaticky na naši síť. Díky.
Doplňuji:
Nechci zablokovat síť souseda tak, že bych mu ji úplně deaktivoval, ale tak, aby byla blokovaná na mém počítači = aby se mi k ní počítač pořád nepřipojoval a ignoroval její existenci.