Zeptal/a se – 2.březen 12:39
Jídlo a vaření – Nápoje
Např. tu mám stát lahev s jahodovým sirupem, na němž hlásají „without artificial preservation/colourants“, tedy „bez konzervantů a umělých barviv“. Když ovšem k němu přivoníte, moc „přírodně“ to zrovna nevoní, a navíc, kdyby byl opravdu bez konzervantů, přece už by dávno zplesnivěl už při převozu, kór je-li původem z Rakouska? Jediná přírodní konzervace by snad byla alkoholem, a po něm to taky nevoní, navíc to by uvést opravdu museli.
Zeptal/a se – 2.březen 12:39
Jídlo a vaření – Nápoje
Např. tu mám stát lahev s jahodovým sirupem, na němž hlásají
„without artificial preservation/colourants“, tedy „bez konzervantů a
umělých barviv“. Když ovšem k němu přivoníte, moc „přírodně“ to
zrovna nevoní, a navíc, kdyby byl opravdu bez konzervantů, přece už by
dávno zplesnivěl už při převozu, kór je-li původem z Rakouska? Jediná
přírodní konzervace by snad byla alkoholem, a po něm to taky nevoní, navíc
to by uvést opravdu museli.
Doplňuji:
To Fortin: myslíte tím asi syntetický vitamín C (kyselinu askorbovou)? Tak
nevím, jestli to mám brát pozitivně… ;{)=