Zeptal/a se – 2.únor 13:44
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený, mazací sýr. Připadala jsem si jak kouzelník. Pokud ho nesníte hned, tak skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amarouna. Ale to dělají normální sýry taky.
Zeptal/a se – 2.únor 13:57
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a
necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme
tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké
reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní
strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený,
mazací sýr. Připadala jsem si jak kouzelník. Pokud ho nesníte hned, tak
skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amarouna. Ale to
dělají normální sýry taky.
Doplňuji:
sody je potřeba jen malá lžička, jako přísadu můžete použít
bylinky,kmín, česnek ten je nejlepší, šunkový salám, zeleninu..