Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.únor 7:11

Myslíte, že je stát pro běžného člověka přítel nebo nepřítel?

Kultura a společnost – Ostatní kultura a společnost

Čas od času si říkám, jestli je stát pro člověka přítel nebo nepřítel. Když si vezmete jenom ten fakt, jak každý měsíc stát doslova člověku vytuneluje plat… Máte 20 000 hrubého a ve finále dostanete sotva 12 000. To mi připadá poněkud postavené na hlavu. A to není jediný aspekt… Tak co myslíte, je tady stát pro člověka, nebo je tady sám pro sebe? A co je vlastně stát? Je to nějaká velká masa, která všechno semele nebo jsme to já, vy, on, ona, každý jednotlivec, každá žena, každé dítě, každý muž? Je stát i občan? Podle mne rozhodně. Když budete mít území bez lidí, tak z toho nikdy stát nebude. Jaký je na tohle váš názor?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.únor 7:11

Myslíte, že je stát pro běžného člověka přítel nebo nepřítel?

Kultura a společnost – Ostatní kultura a společnost

Čas od času si říkám, jestli je stát pro člověka přítel nebo nepřítel. Když si vezmete jenom ten fakt, jak každý měsíc stát doslova člověku vytuneluje plat… Máte 20 000 hrubého a ve finále dostanete sotva 12 000. To mi připadá poněkud postavené na hlavu. A to není jediný aspekt… Tak co myslíte, je tady stát pro člověka, nebo je tady sám pro sebe? A co je vlastně stát? Je to nějaká velká masa, která všechno semele nebo jsme to já, vy, on, ona, každý jednotlivec, každá žena, každé dítě, každý muž? Je stát i občan? Podle mne rozhodně. Když budete mít území bez lidí, tak z toho nikdy stát nebude. Jaký je na tohle váš názor?
Doplňuji:
Nezlobte se, Stando, ale na tohle jsem se neptala. Je sice fakt, že tohle ČSSD dělá, ale zase na druhou stranu druhá strana našeho politického spektra dělá pravý opak a to, že neví kolik by ještě z obyčejného člověka vytáhla. Ale to je otázka jiná.

Mě jde o samotný fakt, jestli jsou zákony celý systém v našem státě postavený tak, aby byl ku prospěchu jednostlivce, nebo jsme chápáni my občani jako mravenci, kteří jsou jenom akcajbartři (jak říkal můj děda) a jenok potencionální přijem pro státní kasu.