Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 13.září 19:54

Jak přeregistrovat auto

Auta a doprava – Pojištění a registrace

Nemám zkušenost, a tak prosím o radu. Firma, pro kterou pracuji, mi nabízí k odkoupení auto. Sídlo má v Praze, já však potřebuji auto přihlásit na Moravě. Odhlášení auta i přihlášení bych měl provést sám. Z toho co mi bylo řečeno jsem pochopil, že auto musím odhlásit v Praze, odmontovat z auta značky, dovézt je na Moravu, kde je odevzdám a zaregistruji vozidlo na sebe. Takto bych se ale musel pro auto ještě vracet zpět do Prahy. Není možné to provést jiným způsobem, abych do Prahy nemusel cestovat dvakrát? Například auto odhlásit, převézt na Moravu…? Nemá s tím prosím někdo zkušenost? Za odpovědi předem díky.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 13.září 21:15

Jak přeregistrovat auto

Auta a doprava – Pojištění a registrace

Nemám zkušenost, a tak prosím o radu. Firma, pro kterou pracuji, mi nabízí k odkoupení auto. Sídlo má v Praze, já však potřebuji auto přihlásit na Moravě. Odhlášení auta i přihlášení bych měl provést sám. Z toho co mi bylo řečeno jsem pochopil, že auto musím odhlásit v Praze, odmontovat z auta značky, dovézt je na Moravu, kde je odevzdám a zaregistruji vozidlo na sebe. Takto bych se ale musel pro auto ještě vracet zpět do Prahy. Není možné to provést jiným způsobem, abych do Prahy nemusel cestovat dvakrát? Například auto odhlásit, převézt na Moravu…? Nemá s tím prosím někdo zkušenost? Za odpovědi předem díky.
Doplňuji:
Cukrar: Skvělé, děkuji za odpověď. Jen ještě dotaz ohledně toho pojištění. Po odhlášení lze vozidlo převézt na Moravu ještě pod pojištěním původního majitele (zelená karta je platná až někdy do prosince) nebo již při převozu musím mít sjednánu novou pojistku? Děkuji.