Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 12.únor 18:16

Daně z Aukra

Finance a podnikání – Daně

Před 5 lety jsem půjčil známému peníze na otevření obchodu.Dostal se do problémů,neměl mi z čeho peníze vrátit, tak mi dal za ně zboží, které mu zůstalo. Leželo mi to v garáži,loni jsem část prodal na Aukru.Teď jsem zjistil, že FÚ bude chtít doložit, že to jsou věci osvobozené od daně, jinak musím zaplatit. Nejsem živnostník. Nemám žádné doklady.Jedná se o domácí potřeby,nádobí aj.Jak na to?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 12.únor 18:16

Daně z Aukra

Finance a podnikání – Daně

Před 5 lety jsem půjčil známému peníze na otevření obchodu.Dostal se do problémů,neměl mi z čeho peníze vrátit, tak mi dal za ně zboží, které mu zůstalo. Leželo mi to v garáži,loni jsem část prodal na Aukru.Teď jsem zjistil, že FÚ bude chtít doložit, že to jsou věci osvobozené od daně, jinak musím zaplatit. Nejsem živnostník. Nemám žádné doklady.Jedná se o domácí potřeby,nádobí aj.Jak na to?
Doplňuji:
Byly to různé věci nejen toto i to, co doma leželo bez využití. Ale dostal jsem se na součet přes 50 tis.Všechno to byl můj majetek, tak nevím zda musím danit.Věci jsem dostal,jako vyrovnání půjčky, tak jsou také můj majetek ne?