Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 26.srpen 7:00

Po jaké době nebo při jaké příležitosti jste nabídli tykání synově přítelkyni či příteli dcery?

Rodina a vztahy – Ostatní rodina a vztahy

25-ti letý syn má 4 roky stejně starou přítelkyni. Budoucí „tchán“ nabídl synovi tykání, „tchyně“ ještě ne. Přítelkyně je moc milá (i když má taky své „dny“), příjemná, pracovitá, ke mně ohleduplná, trochu rozevlátá. Mladí jezdí s rodiči přítelkyně na chatu, se mnou jezdí každý rok na týden na chalupu mi pomoci, prostě normální vztahy, jen já s jejími rodiči se ještě neznám. Já jsem teď sama bez muže a zatím mám problém tykání přítelkyni nabídnout, možná, že po svatbě, nevím, bojím se, že bychom se snadněji dostali do nějakého „křížku“ při nedorozumění, kdyby mi tykala. Párkrát mi zkoušela tyknout, ale já nereagovala, říká mi křestním jménem, ale vyká. Takže, jak jste to vyřešili vy?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 26.srpen 9:44

Po jaké době nebo při jaké příležitosti jste nabídli tykání synově přítelkyni či příteli dcery?

Rodina a vztahy – Ostatní rodina a vztahy

25-ti letý syn má 4 roky stejně starou přítelkyni. Budoucí „tchán“ nabídl synovi tykání, „tchyně“ ještě ne. Přítelkyně je moc milá (i když má taky své „dny“), příjemná, pracovitá, ke mně ohleduplná, trochu rozevlátá. Mladí jezdí s rodiči přítelkyně na chatu, se mnou jezdí každý rok na týden na chalupu mi pomoci, prostě normální vztahy, jen já s jejími rodiči se ještě neznám. Já jsem teď sama bez muže a zatím mám problém tykání přítelkyni nabídnout, možná, že po svatbě, nevím, bojím se, že bychom se snadněji dostali do nějakého „křížku“ při nedorozumění, kdyby mi tykala. Párkrát mi zkoušela tyknout, ale já nereagovala, říká mi křestním jménem, ale vyká. Takže, jak jste to vyřešili vy?
Doplňuji:
Nejsem žádná staromódní „tchýně“, jen jsem opatrná. Já sama té přítelkyni tykám, ale to bylo po domluvě s ní. Máme za sebou jedno nedorozumění, kdy jsme se před 2 lety nepohodli se synem a s ní při stavbě zídky kolem chalupy, venkovní, takže celé vesnici na očích. Jim oběma se zdálo, že na „pitomé“ zídce nezáleží, já zas ráda dělám věci pořádně a pečlivě podle nejlepšího svědomí a vědomí, navíc tohle je sousedům na očích. Vzniklo mezi námi napětí, které už je smazané, ale tenkrát jsem byla ráda, že mi vyká.