Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 7.červenec 10:36

WiFi router odešel?

Počítače a internet – Hardware

Zdravím, prakticky co dva roky řeším problém s routery a blesky. Je nějaký způsob jak ochránit hlavní router před tím, aby do něj neudeřil blesk? Blesk skoro každé dva roky mlátí buď do sousedních baráků nebo někde hodně blízko a vždycky nám to router vypálí. Co dva roky kupuji nové routery a už mě to nebaví. Na prvcích mám u každého UPS, tak doufám, že ty jsou chráněné proti nakumulované energii, která se po vodičích táhne.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 7.červenec 10:46

WiFi router odešel?

Počítače a internet – Hardware

Zdravím, prakticky co dva roky řeším problém s routery a blesky. Je nějaký způsob jak ochránit hlavní router před tím, aby do něj neudeřil blesk? Blesk skoro každé dva roky mlátí buď do sousedních baráků nebo někde hodně blízko a vždycky nám to router vypálí. Co dva roky kupuji nové routery a už mě to nebaví. Na prvcích mám u každého UPS, tak doufám, že ty jsou chráněné proti nakumulované energii, která se po vodičích táhne.
Doplňuji:
Tak ona ta UPSka funguje i jako přepěťová ochrana, protože působí jako pásmový filtr a špice (přepětí) a spodky (podpětí) řeže.. Ale stejně to nepomáhá.. Kupoval jsem teď posledně WiFi router za 2.500 Kč a tak asi nejspíš musím koupit zase nový (předpokládám, že ani reklamace ani to, že bych si ho sám spravil nepřipadá v úvahu). Na střeše k tomu žádná anténka vyvedená není, takže je to čistě o tom, že to bouchlo někde do okolí a svezlo se to nějak i do mého WiFi routeru ☹