Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 7.únor 6:47

Příběh o Noemovi.

Volný čas a hobby – Ostatní volný čas a hobby

Při četbě Genesis mi všechno připadá nějak napsané šmahem. Například v příběhu o Noemovi v Bibli úplně chybí příběh o Sodomě a Gomoře, o Lotovi a jeho ženě, o pokusu obětovat budoucí ženu jednoho z Noemových synů a o tom, jak Noe obměkčil pískáním a tancováním Boha od smetení Archy z povrchu země. Tohle všechno ve zfilmovaných verzích bylo. Kde to ale scénáristi vzali, když to v Bibli není? Tohle přece zná každé malé dítě, a to i ateistů. Jsou tyhle příběhy rozvedeny do podrobností v nějakých jiných knihách než je Bible?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 7.únor 6:47

Příběh o Noemovi.

Volný čas a hobby – Ostatní volný čas a hobby

Při četbě Genesis mi všechno připadá nějak napsané šmahem. Například v příběhu o Noemovi v Bibli úplně chybí příběh o Sodomě a Gomoře, o Lotovi a jeho ženě, o pokusu obětovat budoucí ženu jednoho z Noemových synů a o tom, jak Noe obměkčil pískáním a tancováním Boha od smetení Archy z povrchu země. Tohle všechno ve zfilmovaných verzích bylo. Kde to ale scénáristi vzali, když to v Bibli není? Tohle přece zná každé malé dítě, a to i ateistů. Jsou tyhle příběhy rozvedeny do podrobností v nějakých jiných knihách než je Bible?
Doplňuji:
Milý Mojiteku. Já také nejsem křesťanka. To, že čtu Bibli je čistě ze zájmu a ze zvědavosti. Je sice pravda, že představa existence přítele, který na člověka prostě nezanevře, i kdyby udělal cokoli, a stačí se jenom kát a musí ho to mrzet a vlastně se „omluvit“ a vyspovídat, je báječná. Nicméně křesťanka nejsem. Na mě také působíte dojmem, že vás moje otázky popuzují. Jste-li ateista je to v podstatě vaše vyznání. A to je také vaše věc. Pravděpodobně si v budoucnosti nějaké eposy přečtu. Třeba o Gilgamešovi. Ten mě také pořádně láká. (Ani nevím, jestli existuje nějaký český překlad, ale to je otázka jiná.) V současné době ale mám koupenou Bibli a ta mě taky láká ke čtení. Můžou moje otázky možná pro někoho znít směšně, ale mě číst Bibli docela baví. Podle mého názoru by si ji měl přečíst každý ať věřící nebo ateista. A to třeba jenom proto, že je to poklad písemnictví. Možná to nemyslíte zle, ale právě kvůli takovým lidem jsem měla strach si tu Bibli byť jenom prolédnout v knihovně. Jak divně na mě koukali. Ale nic proti vám. Přidávám se k Nuk nuk. Nemusíte moje otázky číst. Body určitě získáte i za jiné odpovědi. Přeji hezký den.