Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 14.červen 10:06

Přiznává se daň z nemovitosti, když nejsem jejím majitelem?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Deset let platím daň z nemovitosti já,bez problémů, jelikož jsem majitelem,kupní smlouvu, vlastnický list mám. Dnes mi přišlo z finančáku, že jsem nepodala daňové přiznání. Jak mám vědět, že se právě letos mělo podávat? Kdo ho podával za mne těch deset let?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 19.červen 16:39

Přiznává se daň z nemovitosti, když nejsem jejím majitelem?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Deset let platím daň z nemovitosti já,bez problémů, jelikož jsem majitelem,kupní smlouvu, vlastnický list mám. Dnes mi přišlo z finančáku, že jsem nepodala daňové přiznání. Jak mám vědět, že se právě letos mělo podávat? Kdo ho podával za mne těch deset let?
Doplňuji:
Na vztahu mne jako majitele nemovitosti se nic nezměnilo, s nemovitostí se také nic nezměnilo, takže jsem nebyla povinna dát DP.Dávala jsem ho s nabytím nemovitosti,ale teď vyšlo najevo, že více jak před deseti lety dal snad omylem Dp k této nemovitosti otec, který ji nikdy sám nevlastnil. Což nikdo nemohl vědět, kromě finančáku. To systém ani já neodhalil, bylo to v roce 1993 a prý to PC neuměly. Teď to zjistili na finančáku, a tak za to zaplatím pokutu já. Konečně zjistili, že jsem vlastníkem…