Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.listopad 20:22

Lidé by předem nenaprogramovali člověka ani kdyby to bylo možné (jaký bude, fyzicky, psychicky i jinak). Později v jeho životě taky ne. Bylo by to zasahování proti přírodě, svobodě jedince a podobně (změnit něco k lepšímu, tím myslím výhradně nějaké postižení, to určitě ano, ale něco jiného už by bylo za hranice lidskosti, morálky, přirozenosti atd).
Modifikace jedince do naprostého detailu, nejen jaký bude, ale co bude znamenat, postavení ve společnosti atd… a když už programuješ něco takového, jaký by měl být, pak samozřejmě už to zahrne i všechny další možnossti. Už v tom není svoboda, přirozenost, možnost volby a podobně. Hned od malička si určíš pohlaví, celkový fyzický vzhled, vlastnosti, které pak bude mít a prsotě na co se bude orientovat (vlastnostmi, schopnostmi, dovednostmi, inteligencí,…). A samozřejmě to nebudou určovat rodiče, ale ti, co ty lidi tvoří… nakonec totiž budou všichni pokcházet z takto předem nadefinovaného života. Komu by se to líbilo? Klidně by nás mohl řídit jen nějaký program.

Kdyby jsi myslel „blbec“ jako duševně nemocný člověk, tak ano, věřím, že něco takového a podobného se k léčbě užíat bude. Hudba, meditace, duchovní cvičení, speciální zvuky, speciální přístup, genetika,..
Taky věřím, že něco podobného (epigenetika) se bude jednou užívat velké míře k mnoha přeměnám (zde hlavně v počátku fyzickým), většina jednotlivců.

Proti blbosti má bojovat kultura a politika (v obojím jsou zahrnutí jedinci, tedy i výchova/rodiče, okolí, zvyky, směr, motivace, školství, účitelé – jako jednotlivci, postupy atd). Nejen, co všechno si máš člověk osvojit, ale také JAK (jakým způsobem, aby se to OPRAVDU naučil, vštípil si to a uchoval… to se týká i charakteru, vlastností, nejen znalostí, inteligence, dovedností a schopností).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.listopad 20:29

Lidé by předem nenaprogramovali člověka ani kdyby to bylo možné (jaký bude, fyzicky, psychicky i jinak). Později v jeho životě taky ne. Bylo by to zasahování proti přírodě, svobodě jedince a podobně (změnit něco k lepšímu, tím myslím výhradně nějaké postižení, to určitě ano, ale něco jiného už by bylo za hranicemi lidskosti, morálky, přirozenosti atd).
Modifikace jedince do naprostého detailu, nejen jaký bude, ale co bude znamenat, postavení ve společnosti atd… a když už programuješ něco takového, jako jaký by měl být, pak samozřejmě už to zahrne i všechny další možnosti/detaily. A už v tom není svoboda, přirozenost, možnost volby a podobně. Hned ještě před narozením se určí pohlaví, celkový fyzický vzhled, vlastnosti, které pak bude mít a prostě na co se bude v životě ve společnosti orientovat (vlastnostmi, schopnostmi, dovednostmi, inteligencí,…). A samozřejmě to nebudou určovat rodiče (něco takového už by ani nebylo), ale ti, co ty lidi tvoří… nakonec totiž budou všichni pocházet z takto předem nadefinovaného života (někde ze zkumavek v laboratoři, kde se budou hromadně takhle tvořit/líhnout jedinci). Komu by se to líbilo? Klidně by nás mohl řídit jen nějaký program.

Kdyby jsi myslel „blbec“ jako duševně nemocný člověk, tak ano, věřím, že něco takového a podobného se k léčbě užívat bude. Hudba, meditace, duchovní cvičení, speciální zvuky, speciální přístup, ta genetika a příbuzné vědy,..
Taky věřím, že něco podobného (epigenetika) se bude jednou užívat velké míře k mnoha přeměnám (zde hlavně v počátku fyzickým), ovšem jedinci si to budou sami moci v dospělosti rozhodnout a sami ovlivnit.

Proti blbosti má bojovat kultura a politika (v obojím jsou zahrnutí jedinci, tedy i výchova/rodiče, okolí, zvyky, směr/vývoj, motivace, školství, účitelé – jako jednotlivci, postupy atd). Nejen, co všechno si máš člověk osvojit, ale také JAK (jakým způsobem, aby se to OPRAVDU naučil, vštípil si to a uchoval… to se týká i charakteru, vlastností, nejen znalostí, inteligence, dovedností a schopností). Tak se bojuje s hloupostí, od maal se vštěpují dobré zásady a zvyky a z toho se pak formuje charakter (dobré vlastosti, ale taky sečtělost, záliba v učení, sebe/rozvoji, touze po věděn a podobně). Kultura a politika, to je to, co vytváří občeny/lidi (ve smyslu jací jsou, kam směřují,…).