Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.listopad 11:46

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.listopad 12:24

Politika stejně jako náboženství má jeden jediný cíl a to bez ohledu na století či tisíciletí ve kterém je aplikována. Tím cílem je udržet u moci v dané době a místě tzv. elitu (dočasných) vládců. Jedno jak se sami nazývají. Proto náboženství a politika by měly být vyučovány jen na speciálních školách pro ty, které to zajímá a kteří si chtějí budovat svou politickou nebo náboženskou kariéru. Matfyz také nestudují právníci a inženýři… Tak proč motat dětem hlavu? Stejně žádného opravdu nestranného učitele nikdy nenajdete. Každý z nás má nějaký politický či náboženský názor a člověk bez názoru tak leda s IQ 50 a méně. Jak chcete zajistit dostatečný počet nezaujatých učitelů se schopností neovlivňovat politický názor studentů? Možná namítnete, že v dějepisu se politice a náboženství nevyhnete. Umíte si vůbec někdo představit, jak jsou dějiny lidstva zkreslené? Jak patolízalové mnoha režimů už od Velkého Říma po současnost dějiny ve svých zápiscích a knižních dílech zkreslovali? A dochází k tomu dosud. Kdybychom měli možnost nahlédnout v nějaké díře času do minulosti – té dávné i nedávné, asi bychom se setsakra divili, co že nás to ve škole učili.
Proto se domnívám, že dětem by se neměla plést hlava politikou. Ostatně stejně se většina dětí časem přikloní k politickým názorům svých rodičů. Ty se totiž odvíjejí podle jejich společných životních podmínek a ty jsou v mnoha rodinách odlišné.
Jiné politické názory bude mít syn úspěšného milionáře, jiné syn dělníka nebo drobného podnikatele, který ztratil práci. Stejně tak se v politických názorech rozejdou lidé nejen rozdílného společenského postavení, ale i tací, které rozděluje názor na poctivost a dodržování všeobecného práva s ohledy k ostatním občanům. Bezohlednost některých lidských charakterů v kontrastu s ohleduplnými vygeneruje i u jejich dětí rozdílné politické názory. A takové děti chcete ve školách učit politiku? Cha, cha, cha…Toť můj názor.