Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.září 3:33

Stará moudrost praví: Je lepší položit otázku a vypadat hloupě pět minut, než se vůbec nezeptat a být hloupý celý život.
Někdy může člověk, který se často ptá (i na zdánlivě banální témata) vypadat jako blázen nebo nevzdělan. Pravou ale je, že má spíš jen odvahu se zeptat a jeho zvědavost a touha po vědění/odpovědích je silnější než jeho ostych. Například mnohokrát se stane, že se jeden z davu zeptá na něco, co se zdá být zřejmě a co by měl každý vědět, to může u ostatních kolem vykouzlit úsměv na rtech, za to, že se ptá na něco, co „je všem zřejmé.“ Jak se pak ale ukáže, tak odpověď na tuto otázku nemusí nikdo ze zúčastněných vědět. To, co je všem zřejmé nakonec skoro nikdo taky neví. Jen se nezeptají, protože by jim to bylo tzv. blbé a nepříjemné.
Vždycky je lepší se zeptat, prosadit se, položit otázku když nevím a hlavně když chci znát odpověď.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.září 3:36

Stará moudrost praví: Je lepší položit otázku a vypadat hloupě pět minut, než se vůbec nezeptat a být hloupý celý život.
Někdy může člověk, který se často ptá (i na zdánlivě banální témata) vypadat jako blázen nebo nevzdělanec. Pravou ale je, že má spíš odvahu se zeptat a jeho zvědavost a touha po vědění/odpovědích je silnější navzdory ostychu. Například mnohokrát se stane, že se jeden z davu zeptá na něco, co by mělo být zřejmé a co by měl každý vědět. To může u ostatních kolem vykouzlit úsměv na rtech, za to, že se ptá na něco, co „je všem zřejmé.“ Jak se pak ale ukáže, tak odpověď na tuto otázku nemusí nikdo ze zúčastněných vědět. To, co je všem zřejmé nakonec skoro nikdo neví. Jen se nezeptají, protože by jim to bylo tzv. blbé a nepříjemné.
Vždycky je lepší se zeptat, prosadit se, položit otázku, když nevím a hlavně když chci znát odpověď.