Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.listopad 15:19

Sklenici kysaného zelí odlijeme stranou nálev. Podle potřeby můžeme zelí překrájet, ale není to nutné. /můžeme vmíchat na kostičky nakrájenou uzeninu nebo škvarky/

Připravené zelí dáme do mísy. Rozklepneme k němu vejce, přidáme mouku/250g/ a okořeníme podle chuti kmínem, majoránkou a pepřem. Nakonec těsto osolíme a důkladně promícháme. Koření můžeme zvolit podle vlastní chuti.

Pánev dobře rozehřejeme. Ze směsi vytvaruje malé placičky, které opékáme na oleji v rozehřáté pánvi. Zelné placky smažíme, dokud neztmavnou.

nebo lze připravit těsto jako na bramborák a přidat do něj pokrájené kyselé zelí -také je to výborné
Zelné placky jsou velmi dobré. Hodí se jako samotná chuťovka nebo příloha k pečeným či smaženým masům

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.listopad 17:20

Sklenici kysaného zelí odlijeme stranou nálev. Podle potřeby můžeme zelí překrájet, ale není to nutné. /můžeme vmíchat na kostičky nakrájenou uzeninu nebo škvarky/

Připravené zelí dáme do mísy. Rozklepneme k němu vejce, přidáme mouku/250g/ a okořeníme podle chuti kmínem, majoránkou a pepřem. Nakonec těsto osolíme a důkladně promícháme. Koření můžeme zvolit podle vlastní chuti.

Pánev dobře rozehřejeme. Ze směsi vytvaruje malé placičky, které opékáme na oleji v rozehřáté pánvi. Zelné placky smažíme, dokud neztmavnou.

nebo lze připravit těsto jako na bramborák a přidat do něj pokrájené kyselé zelí -také je to výborné
Zelné placky jsou velmi dobré. Hodí se jako samotná chuťovka nebo příloha k pečeným či smaženým masům
Doplňuji:
tu mouku dejte polohrubou