Odpověděl/a – 5.listopad 15:19
Sklenici kysaného zelí odlijeme stranou nálev. Podle potřeby můžeme zelí překrájet, ale není to nutné. /můžeme vmíchat na kostičky nakrájenou uzeninu nebo škvarky/
Připravené zelí dáme do mísy. Rozklepneme k němu vejce, přidáme mouku/250g/ a okořeníme podle chuti kmínem, majoránkou a pepřem. Nakonec těsto osolíme a důkladně promícháme. Koření můžeme zvolit podle vlastní chuti.
Pánev dobře rozehřejeme. Ze směsi vytvaruje malé placičky, které opékáme na oleji v rozehřáté pánvi. Zelné placky smažíme, dokud neztmavnou.
nebo lze připravit těsto jako na bramborák a přidat do něj pokrájené
kyselé zelí -také je to výborné
Zelné placky jsou velmi dobré. Hodí se jako samotná chuťovka nebo příloha
k pečeným či smaženým masům
Odpověděl/a – 5.listopad 17:20
Sklenici kysaného zelí odlijeme stranou nálev. Podle potřeby můžeme zelí překrájet, ale není to nutné. /můžeme vmíchat na kostičky nakrájenou uzeninu nebo škvarky/
Připravené zelí dáme do mísy. Rozklepneme k němu vejce, přidáme mouku/250g/ a okořeníme podle chuti kmínem, majoránkou a pepřem. Nakonec těsto osolíme a důkladně promícháme. Koření můžeme zvolit podle vlastní chuti.
Pánev dobře rozehřejeme. Ze směsi vytvaruje malé placičky, které opékáme na oleji v rozehřáté pánvi. Zelné placky smažíme, dokud neztmavnou.
nebo lze připravit těsto jako na bramborák a přidat do něj pokrájené
kyselé zelí -také je to výborné
Zelné placky jsou velmi dobré. Hodí se jako samotná chuťovka nebo příloha
k pečeným či smaženým masům
Doplňuji:
tu mouku dejte polohrubou