Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.květen 20:34

Neřekl bych, je velmi oblíbená také v Belgii a ve Francii. Ovšem to, co se u nás prodává pod názvem paštika (většinou v konzervě), je vyrobeno převážně z jater a tuku a obsahuje množství náhražkových surovin jako jsou kuřecí či vepřové kůže, drůbeží separáty, sója, škrob, mouka apod. Kvalitní paštiky často obsahují i hrubší kousky masa, houby, vč. lanýžů, ořechy nebo mandle apod. Jednou mi dcera přivezla z Francie tu jejich paštiku, to byla fakt lahůdka. Naše s ní nesnese srovnání, prostě nechutný šunt.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.květen 20:38

Neřekl bych, je velmi oblíbená také v Belgii a ve Francii. Ovšem to, co se u nás prodává pod názvem paštika (většinou v konzervě), je vyrobeno převážně z jater a tuku a obsahuje množství náhražkových surovin jako jsou kuřecí či vepřové kůže, drůbeží separáty, sója, škrob, mouka apod. Domácí zabijačkové paštiky jsou na tom podstatně líp. Kvalitní paštiky často obsahují i hrubší kousky masa, houby, vč. lanýžů, ořechy nebo mandle apod. Jednou mi dcera přivezla z Francie tu jejich paštiku, to byla fakt lahůdka. Naše s ní nesnese srovnání, prostě nechutný šunt.