Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.říjen 12:28

Olivových olejů je více druhů , bude lepší než se tady rozepisovat, když si to přečtete

Máte pocit, že by se na olivovém oleji nemělo smažit? Olivové oleje jsou naopak na smažení velice vhodné – obecně pro ně platí to, že se při smažení nepřipalují tak rychle, jako běžné tuky. Dokáží totiž lépe odolávat vysokým teplotám. Více se dozvíte zde.

Zdroj: http://www.monini.cz/kvalita.html

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.říjen 12:42

Olivových olejů je více druhů , bude lepší než se tady rozepisovat, když si to přečtete

Máte pocit, že by se na olivovém oleji nemělo smažit? Olivové oleje jsou naopak na smažení velice vhodné – obecně pro ně platí to, že se při smažení nepřipalují tak rychle, jako běžné tuky. Dokáží totiž lépe odolávat vysokým teplotám. Více se dozvíte zde.

Doplňuji:
když jsem v Řecku tak tanm se používá výhradně olivový olej /protože mají svůj domácí / ale poroz opět si vyrábí více druhů tzv.první lisování a pak se lisují ty zbytky z lisováni a to už je rozdíl v kvalitě a oni svá jídla většinou smaží či grilují a jídla jsou velice chutná . Proto když si olej kupujete dobře si přečtěte k čemu je určen a nešetřete ,to se nevyplácí.

Zdroj: http://www.monini.cz/kvalita.html