Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.srpen 20:28

To těžko, v přírodě se vše udržuje v rovnováze (kdyby se do toho tolik nemíchal člověk). Jedni žerou drhuhé a ti zase jiné. Jednou jsou přemnoženi ti, pak zase oni a stále se to střídá. Pak příjde nějaká větší klimatická změna nebo katastrofa, která zase redukuje něco jiného atd.

Vše se řídí podle regrese k průměru (jenou nahoře, jindy dole, ale vždy se to točí kolem průměru a nikdy to nezůstane na jednom místě – tzn. ani moc nahoře ani dole. To platí i o lidském štěstí. Jednou dobře, jednou špatně a když něco trvá dlouho, znamená to, že se to brzy otočí).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.srpen 20:29

To těžko, v přírodě se vše udržuje v rovnováze (kdyby se do toho tolik nemíchal člověk). Jedni žerou drhuhé a ti zase jiné. Jednou jsou přemnoženi ti, pak zase oni a stále se to střídá. Pak příjde nějaká větší klimatická změna nebo katastrofa, která zase něco redukuje a vyrovná atd.

Vše se řídí podle regrese k průměru (jednou nahoře, jindy dole, ale pořád se to točí kolem průměru a nikdy to nezůstane na jednom místě – tzn. ani moc nahoře ani dole. To platí i o lidském štěstí. Jednou dobře, jednou špatně a když něco trvá dlouho, znamená to, že se to brzy otočí).