Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.srpen 4:45

Ano i včelí královna má žihadlo, ale:
Královna se páří v místech, kterým se říká trubčiště. Zpravidla se nacházejí ve výšce kolem třiceti metrů, kde jsou termické proudy vzduchu. Za letu královna kopuluje s několika trubci a naplní svou spermobanku samčí látkou. Milostný akt probíhá za poměrně vysokých letových rychlostí. Trubec musí přesně vyhledat matku a rozpoznat její otevřený poševní otvor. Pak nasedá a doslova vystřeluje svůj penis do těla matky. Penis je v těle trubce umístěn takříkajíc na ruby. Po vystřelení z těla se obrací jako rukavice. Dvěma výstupky ve tvaru vidliček se samčí pohlavní orgán zafixuje do pochvy a v tom okamžiku sameček přepadá dozadu a umírá. Penis vytržený z jeho těla zůstává v pochvě královny. Předáním genetické informace poslání trubce končí. Matka celý akt několikrát zopakuje, dokud nenaplní svou spermobanku. Její obsah totiž musí stačit na celý královnin život. Víc snubních proletů již nebude.
Zdroj: https://www.i­receptar.cz/zvi­rata/podivuhod­ne-zasnuby-vceli-kralovny.html

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.srpen 5:23

Ano i královny čmeláků a jiných včelovitých mají žihadlo, které používají jako kladélko ke kladení vajíček. Pochva s vejcovody je jiný orgán. Samečci žihadlo nemají.
Královna včely se páří v místech, kterým se říká trubčiště. Zpravidla se nacházejí ve výšce kolem třiceti metrů, kde jsou termické proudy vzduchu. Za letu královna kopuluje s několika trubci a naplní svou spermobanku samčí látkou. Milostný akt probíhá za poměrně vysokých letových rychlostí. Trubec musí přesně vyhledat matku a rozpoznat její otevřený poševní otvor. Pak nasedá a doslova vystřeluje svůj penis do těla matky. Penis je v těle trubce umístěn takříkajíc na ruby. Po vystřelení z těla se obrací jako rukavice. Dvěma výstupky ve tvaru vidliček se samčí pohlavní orgán zafixuje do pochvy a v tom okamžiku sameček přepadá dozadu a umírá. Penis vytržený z jeho těla zůstává v pochvě královny. Předáním genetické informace poslání trubce končí. Matka celý akt několikrát zopakuje, dokud nenaplní svou spermobanku. Její obsah totiž musí stačit na celý královnin život. Víc snubních proletů již nebude.
Zdroj: https://www.i­receptar.cz/zvi­rata/podivuhod­ne-zasnuby-vceli-kralovny.html
Podrobně o stavbě těla včely např. zde: jjvcela.sweb.cz/sou­bory/vcely2.html