Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.červen 14:24

Jejním ze způsobů pěstování rýže jsou tzv. terasy,

Místo spadá do jižní provincie Guangxi, krajina je zde nestálá, špatně přístupná a velice kopcovitá, téměř hornatá. Terasy, které tady vznikly již v období dynastie Jüan ve třináctém století, se táhnou podél hor v délce dvaatřiceti kilometrů a nadmořské výšce od tří set až do jednoho tisíce metrů! Aby zde mohly být vůbec vybudovány, bylo potřeba přemístit tisíce a tisíce tun zeminy – hlavně kvůli skutečnosti, že pěstování rýže vyžaduje rovný terén. Současně ale bylo nutné vybudovat zavlažovací systém, který je pro pěstování rýže nezbytný.

https:
Poku dojde kl zýpalvám ,
Rýžová pole v nližínách jsou 3× ročně zavlažovaná.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.červen 14:32

Jejním ze způsobů pěstování rýže jsou tzv. terasy,

Místo spadá do jižní provincie Guangxi, krajina je zde nestálá, špatně přístupná a velice kopcovitá, téměř hornatá. Terasy, které tady vznikly již v období dynastie Jüan ve třináctém století, se táhnou podél hor v délce dvaatřiceti kilometrů a nadmořské výšce od tří set až do jednoho tisíce metrů! Aby zde mohly být vůbec vybudovány, bylo potřeba přemístit tisíce a tisíce tun zeminy – hlavně kvůli skutečnosti, že pěstování rýže vyžaduje rovný terén. Současně ale bylo nutné vybudovat zavlažovací systém, který je pro pěstování rýže nezbytný

https://www.pla­netacestovani­.cz/ryzove-terasy-cina/


Rýžová pole v nížínách jsou 3× ročně zavlažovaná.

Pokud v období dešťů dojde k srážkám s vysokou intenzitou, rýže nemůže zadržet dešťovou vodu, která přeteče a způsobí zaplavení oblasti kolem rýžových polí.

Očekávání povodní způsobených mokřadem lze provést tak, že se pole s vysokou rýží převyšuje výškou povodňových vod, které se kdysi stalo rýžovému poli, a snížením výšky stojaté vody v rýžových polích.

http://journal­s.ums.ac.id/in­dex.php/fg/ar­ticle/view/5080

Záplavy rýži škodí, dovíte s v odkazu. vytvoří „betonový“ povrch a voda zaplavuje i okolí rýžových polí.