Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.říjen 8:26

Nejsem si 100% jistá,ale myslím,že z Indie,,mám taky jedny,koukají na mě,,,jak tu pořád blbnu,asi bych si z nich měla vzít příklad.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.říjen 10:23

Nejsem si 100% jistá,ale myslím,že z Indie,,mám taky jedny,koukají na mě,,,jak tu pořád blbnu,asi bych si z nich měla vzít příklad.
Doplňuji:
Tak vagra má pravdu,,,,,omlouvám se za chybičku,,

Tři moudré opice, z nichž jedna si zakrývá uši, druhá ústa a třetí oči, svými gesty říkají „neslyším zlo, nevidím zlo, nemluvím zlo“. První opice, která si zakrývá oči a nevidí zlo, se jmenuje Mizaru. Druhá opice, která si zakrývá uši a neslyší zlo, se jmenuje Kikazaru. Třetí opice, která si zakrývá ústa a nemluví zlo, se jmenuje Iwazaru. Občas bývá znázorňována i čtvrtá opice Shizaru, která značí „nedělám zlo“, je zobrazována, jak si zakrývá břicho nebo oblast genitálií, nebo se zkříženýma rukama.

Existují různé interpretace připisované opicím. Opice mohou symbolizovat, že nemáme nikoho pomlouvat, nestrkat nos do cizích věcí a nečinit jiným příkoří. V západní civilizaci je ovšem spíše častější interpretací symbolika opic, jakožto symbolu klamu, neupřímnosti a ignorance.

Tyto rčení byly zpopularizovány díky řezbě ze 17. století, která se nachází na japonské šintoistické svatyni Nikkó Tóšógú. Samotná myšlenka, kterou opice zastupují, vzešla z tendaistické budhistické legendy a přišla do Japonska pravděpodobně z Číny v 8. století

zdroj:http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Tři_mou­dré_opice