Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.červenec 10:08

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.červenec 10:33

Jsem proti tomu velice zásadně. Nejde o to, jaké mám já zkušenosti s homosexuály. Mám dobrou i špatnou, stejně jako s ostatními lidmi. To je ale úplně jiné téma, než výchova dětí. Dítě, pro svůj zdravý vývoj, potřebuje určité prostředí, určité věci, podmínky, vztahy, a jakmile něco z toho chybí nebo nefunguje tak, jak má tak u něj hrozí psychická deprivace, která ústí ve špatné sebehodnocení, špatné sebeurčení atd. ..... a pak samozřejmě v další následky, které se navíc táhnou i několik generací. Můžeme se třeba stavět na hlavu, ale dítěti nic nenahradí rodinu, kde je máma – žena a táta – muž, kteří jsou zároveň biologickými rodiči (ideálně oba) všech dětí v rodině. Samozřejmě, že jsou situace, a žel je jich stále více a více, kdy to takto ideálně není nebo nefunguje. A člověk je tvor poměrně přizpůsobivý, takže pokud místo disfunkčních (nebo nejsoucích) biologických rodičů nastoupí náhradní, kteří budou o dítě pečovat a vychovávat ho s láskou, pak to jistě povede spíše k dobrému.
Nicméně u homosexuálních párů je problém. Už jen fakt, že tam chybí zástupce jednoho pohlaví a dítě tak nemá žádný blízký vzor toho chybějícího, je problém sám od sebe. Podobně, jako když ho vzchovává jen maminka s babičkou, i tam ten mužský vzor chybí. U homosexuálů vidím výchovný problém ale i v tom, že „sdílí to lože“. Dříve nebo později se na to dítě bude ptát, pídit se, nechápat, proč mají ostatní děti maminku a tatínka a ono dvě maminky (tatínky), zvlášť v pubertě to bude docela nápor na psychiku. Silnější osobnost z toho prostředí možná uteče, oklepe se a půjde si po svých, škála možností, které hrozí u dětí psychicky méně silných, je široká, ale doplňte si sám…
Další důvod, proč s tím nesouhlasím, je že tady vůbec nejde o práva nebo o blaho dětí, ale o přání homosexuální komunity. Nejde o to, aby děti bylo komu svěřit, ale aby se dopřálo politické korektnosti. Rodin a párů (heterosexuálních, chcete-li), které by chtěli adoptovat děti, nebo je mít v pěstounské péči, a splňují veškeré podmínky je dostatek, jen úřady jim to znemožňují. Není tedy nutné hledat mezi homosexuály.