Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.srpen 10:47

Ne, že bych si myslela, že nejsou učitelé potřební, ale mají 3 měsíce prázdnin a velice krátký pracovní den. Myslím, že je spousta jiných oborů, kteří si zaslouží přidat peníze mnohem více, např. zdravotní sestry, máme plné nemocnice ukrajinek a proč asi? Kantoři si posedí 45 minut ve třídě, povykládají látku, kterou znají nazpaměť a jdou domů. Tohle protěžování fakt nechápu, chtěla bych se mít jako oni.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.srpen 22:20

Ne, že bych si myslela, že nejsou učitelé potřební, ale mají 3 měsíce prázdnin a velice krátký pracovní den. Myslím, že je spousta jiných oborů, kteří si zaslouží přidat peníze mnohem více, např. zdravotní sestry, máme plné nemocnice ukrajinek a proč asi? Kantoři si posedí 45 minut ve třídě, povykládají látku, kterou znají nazpaměť a jdou domů. Tohle protěžování fakt nechápu, chtěla bych se mít jako oni.
Doplňuji:
To je zajímavé, jak tady všichni všechno uvádějí na pravou míru ☹. A uvědomujete si vůbec, že:

  1. Učitelé za své „nemalé platy“ ze 4 let odpracují jenom 3 roky? Zatímco my ostatní 3 roky a 8 měsíců?
  2. Že učitelé vůbec nemají málo peněz a jejich výše platu se dá porovnat s průměrným příjmem přepážkového pracovníka banky?
  3. Že učitelé zadají žákům písemku, či jinou samostatnou práci a u toho si opravují diktáty? To, že by si je nosili domů je velmi výjimečné
  4. Přípravu potřebují možná tak první dva roky, neboť pak již není potřeba se připravovat, husitské války se již po staletí nikterak nezměnily
  5. I jiní lidé chodí na různá školení aby se uživili a dokonce si je musí sami platit? A ta školení nejsou zrovna levná
  6. Že i jiní lidé než učitelé mají v práci nervy a problémy a je to třeba plných osm hodin bez přestávky?

Je mi úplně jedno, že si tady znepřátelím nějaké učitele. A vůbec, mezi mou klientelu patří okrajově i několik státních škol, nejen, že nemají malé platy, ale vyhazují peníze za věci, které vůbec nepotřebují, jen aby se jim nesnížil rozpočet na příští rok. To se děje vždy na konci období, což pravděpodobně mnozí z vás ani netuší.
Rezervy jsou totiž úplně všude a proto se všude musejí hledat. Jo všichni vykládají o šetření, ale na sobě nikdo šetřit nechce. A rovněž si nemyslím, že by se zvedla taková vlna odporu, kdyby chtěl někdo přidat peníze do zdravotnictví, záchranářství apod.
A ještě náborový příspěvek, no to už je vůbec vrchol, asi proto, aby si absolvent pedagogické fakulty mohl hned koupit auto, ne?