Odpověděl/a – 10.leden 22:32
Hospody a restaurace měly otevřeno od 10 – 22 až 23h.
Ve vinárnách/kavárnách, kde se tančilo (živá kapela) byla provozní
doba od 18h,
zavíralo se mezi 2 – 3h. Od půlnoci se nepodávalo teplé jídlo, už jen
obložené talíře a mísy- Provoz každý den, zavřeno bylo jen
v pondělí.
Víkendové měli otevřeno v pátek a v sobotu.
Příslušníci VB uniformovaní i v civilu dohlíželi na dodržování
zavírací doby.
Byli to však také „jen“ lidé ;). Pokud nebyl v podniku problémový
zákazník (obtěžující a rejpal, provokatér zlitý pod obraz), zamkly se za
nimi dveře, ztlumilo osvětlení, případně musicbox (kytary a harmoniky
utichly) a sedělo se, dokud to zvládl ochotný personál.
Hlavně bylo třeba dodržet noční klid, aby lidé bydlící v okolních
domech neměli důvod ke stížnostem, nebyli rušeni.
V KV byl 1 – 2 podniky otevřeny oficiálně nonstop, ale tam se běžní
čecháčkové nezdržovali …
;-D
Odpověděl/a – 10.leden 22:47
Hospody a restaurace měly otevřeno od 10 – 22 až 23h.
Ve vinárnách/kavárnách, kde se tančilo (živá kapela) byla provozní
doba od 18h,
zavíralo se mezi 2 – 3h. Od půlnoci se nepodávalo teplé jídlo, už jen
obložené talíře a mísy- Provoz každý den, zavřeno bylo jen
v pondělí.
Víkendové měli otevřeno v pátek a v sobotu.
Příslušníci VB uniformovaní i v civilu dohlíželi na dodržování
zavírací doby.
Byli to však také „jen“ lidé ;). Pokud nebyl v podniku problémový
zákazník (obtěžující a rejpal, provokatér zlitý pod obraz), zamkly se za
nimi dveře, ztlumilo osvětlení, případně musicbox (kytary a harmoniky
utichly) a sedělo se, dokud to zvládl ochotný personál.
Hlavně bylo třeba dodržet noční klid, aby lidé bydlící v okolních
domech neměli důvod ke stížnostem, nebyli rušeni.
V KV byl 1 – 2 podniky otevřeny oficiálně nonstop, ale tam se běžní
čecháčkové nezdržovali …
;-D
Havíři na Ostravsku doplňovali v pivnicích tekutiny po noční směně již od časného rána (v takových hangárech se vozily půllitry piva na velkých servírovacích vozících /jako v nemocnicích/) ;)