Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.prosinec 16:32

Přiznávám, že v současnosti už svátky nějak neřeším.

Ale v minulosti spíš jako křesťanské, dodržovali jsme různé zvyky, třeba půst, tajné zdobení stromečku, chodívali jsme na půlnoční mši., všichni se zdravili a přáli si hezké Vánoce. Doma pod stromečkem našli dárky, poděkovali za ně a zazpívali koledy za zvuku houslí.

Jako rodina jsem se sešli pohromadě a vzpomínali na ty, kteří nejsou mezi námi

Dnes se na n svátky dívám jinak. Ne že by se mě to přímo týkalo, ale obecně. Jejich pojetí změnilo. Lidé je považují za velký „hodokvas“, upřednostňují materiální stránku, shánějí dárky atd. Snad zůstalo to, že se sejde rodina. To „duchovno“ se vytratilo.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.prosinec 16:38

Přiznávám, že v současnosti už svátky nějak neřeším.

Ale v minulosti spíš jako křesťanské, dodržovali jsme různé zvyky, třeba půst, tajné zdobení stromečku, chodívali jsme na půlnoční mši., všichni kolem se zdravili a přáli si hezké Vánoce.

Jako rodina jsem se sešli pohromadě a vzpomínali na ty, kteří nejsou mezi námi. Doma pod stromečkem jsme našli dárky, poděkovali za ně a zazpívali koledy za zvuku houslí.

Dnes se na svátky dívám jinak. Ne že by se mě to přímo týkalo, ale obecně. Jejich pojetí se změnilo. Lidé je považují za velký „hodokvas“, upřednostňují materiální stránku, shánějí dárky atd. Snad zůstalo to, že se sejde rodina. To „duchovno“ se vytratilo.